Hlavní obsah

Tragédie na maratónu v Bostonu odložila i Jágrův zápas

Boston/Praha

Tragické události v cíli bostonského maratónu, kde došlo v pondělí ke dvěma explozím, vedly ke zrušení zápasu NHL mezi týmy domácích Bruins a Ottawou Senators, který se měl hrát v noci na úterý od 01:00 středoevropského času. Nový termín utkání klubu, který začátkem dubna posílil Jaromír Jágr, oznámí vedení soutěže později.

Foto: Facebook

Jaromír Jágr na tréninku Bostonu

Článek

Rozhodnutí NHL na sebe nenechalo dlouho čekat, v šoku z útoků na tradiční běžecký závod a v obavách z dalšího vývoje stejně neměli v Bostonu na hokej pomyšlení. „Je mi zle, měl jsem spoustu kamarádů na závodě,“ psal na Twitteru obránce Bruins Andrew Ference, který v minulosti působil i v Českých Budějovicích.

„Buďte prosím v bezpečí,“ schvaloval Ference rozhodnutí soutěže. V krátkém prohlášení NHL vyjádřila sympatie všem, kterých se výbuchy dotkly.

V cíli nastala panika

Boston byl až do šokujících událostí při doběhu závodu svátečně naladěn, město slavilo Patriot´s Day, 117. ročník Bostonského maratónu měl být součástí oslav. Než se změnil zhruba čtyři hodiny po startu závodu v tragédii.…

„Byl jsem asi 200 metrů před cílem, lidé fandili, podporovali běžce, když přede mnou nastaly dva výbuchy. Radši jsem s sebou praštil na silnici a pět minut ležel. Nastala panika, v cíli je vždycky nejvíc diváků, nic tak hrozného jsem nezažil. Zahlédl jsem bohužel i lidské končetiny,“ řekl České televizi plzeňský vytrvalec Mario Junek, jeden z patnáctky českých startujících.

Někteří účastníci maratónu po doběhu ihned zamířili do nemocnic darovat krev zraněným při explozích.

Člen vyšetřovacího týmu potvrdil, že v okolí byla nalezena další dvě výbušná zařízení.

Reklama

Související témata: