Hlavní obsah

Jágrův konec? Skončím s hokejem, až umřu, říká 68. Jde jen za penězi, nařkli ho ve Philadelphii

Philadelphia

Poprvé od konce svého angažmá ve Flyers se český hokejista Jaromír Jágr znovu objevil v hale Wells Fargo Center ve Philadelphii, jeho návrat v dresu Bostonu nedopadl nijak slavně, ale přesto byl jedním z nejčastěji skloňovaných jmen v souvislosti s úterním duelem NHL.

Foto: Christinne Muschi, Reuters

Jaromír Jágr se poprvé od konce angažmá ve Flyers vrátil na led Philadelphie.

Článek

Jágr gólovou asistencí jen mírnil porážku 2:5, jenže zatímco jeho Boston už má jistou účast v play off, hráči Flyers se bez slavného českého křídla do bojů o Stanley Cup probojovat nedokázali. A necelý rok stará přestupová kauza českého veterána tak ve Philadelphii znovu přišla na přetřes.

Na tamním serveru philly.com si z českého veterána trochu utahovali s tím, že vedle sportovního řemesla je jistě také ekonom poté, co svůj odchod z Flyers vysvětlil jako důsledek volného trhu.

„Když pošlete nabídku dvěma hráčům, nemůžete pak dát další dvě nabídky někomu jinému. Protože, kdyby ji ti dva vzali, co byste pak dělal, když tu máme platový strop," cituje server Jágrovo vysvětlení, které naráželo na nabídky Flyers směrem k volným agentům Ryanu Suterovi a Zachu Pariseovi, kteří nakonec skončili v Minnesotě.

Šanci zůstat ve Philadelphii dostal

Philly.com však připomíná, že Philadelphia rozhodně nebyla žhavým adeptem na angažování zmíněných hráčů a už vůbec na angažování obou najednou. Jágr prý navíc opomněl sdělit, že od Flyers dostal nabídku už loni v únoru.

„Jednali jsme o tom. Jaromírovi jsme dali nabídku už v únoru. Nikam to ale nevedlo, tak jsme se rozhodli počkat na konec sezóny a vrátit se k tomu v létě. Volal mi pak v den, kdy podepsal Dallasu. 'Jsme blízko,' řekl mi a ptal se, jak jsme na tom my. V tu dobu jsme nebyli v pozici, že bychom mohli cokoliv dělat, protože jsme měli nabídky i jiným klukům," vysvětloval situaci generální manažer Paul Holmgren.

Jágr tedy šanci zůstat ve Philadelphii podle serveru dostal, ale pouze využil zmíněného volného trhu, aby mohl hrát za Dallas za 4,5 miliónu dolarů na rok, tedy o celých 1,2 miliónu dolarů více než měl ve Philadelphii, kde v 73 zápasech nasbíral 54 bodů.

Následuje peněženku

„Nevím, jak to popsat. Naštvání? Byl jsem tady ve Philadelphii šťastný. Každý to ví, tým jsem miloval. Na druhou stranu, já věřím v Boha a vždy jsem věřil, že pro mě najde to nejlepší místo, a že se stane něco dobrého, i když se sem už nevrátím," ohlédl se za svým koncem v dresu Letců sám Jágr.

Mnozí se domnívají, že právě Jágrův odchod způsobil, že Claude Giroux a Scott Hartnell už nemají tak skvělé statistiky jako loni při spolupráci právě s Jágrem. „To se ale prostě stává, obzvlášť v tak zkrácené sezóně, když se vám nevydaří začátek. Musí se vám povést prvních deset zápasů, abyste získali sebevědomí a měli nějaké body, protože pak je to mnohem snazší," vysvětloval kladenský rodák.

Philly.com připomíná, že teď našel Jágr podobný domov v Bostonu a může se těšit na play off, nicméně to neznamená, že i v příští sezóně bude Medvěd, protože „následuje svůj vnitřní hlas a peněženku".

O konci kariéry však jedenačtyřicetiletá legenda zatím rozhodně neuvažuje: „Tuhle hru miluju. tréninky mě neunavují, ani zápasy. S hraním skončím, až umřu."

Myslíte si, že Jaromír Jágr odešel z Philadelphie do Dallasu kvůli vyšším finančním odměnám?
Ano
31,2 %
Ne
68,8 %
Celkem hlasovalo 37637 čtenářů.

Reklama

Související témata: