Hlavní obsah

Špatná zpráva. Jágr za Medvědy ve Washingtonu nenastoupí

Washington

Hokejisté Bostonu budou v sobotním utkání NHL na ledě Washingtonu postrádat českého útočníka Jaromíra Jágra. Kladenský odchovanec, kterého skolila chřipka, tak vynechá první zápas po svém přestupu do týmu Bruins.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Český útočník Jaromír Jágr (vlevo) ve službách Bostonu do utkání ve Washingtonu nezasáhne.

Článek

Jedenačtyřicetiletý Jágr v pátek netrénoval a neodcestoval s mužstvem do hlavního města Spojených států. Existovala možnost, že se ke spoluhráčům připojí v den zápasu, to se však nestalo. "Zůstává doma, nepřijede," uvedl trenér Bostonu Claude Julien po rozbruslení.

Zatím není jasné, jak dlouho bude hvězdný křídelník Medvědům chybět. Boston čeká ještě v neděli doma závěrečný zápas základní části NHL s Ottawou, jenž byl minulý týden odložen kvůli bombovému útoku na maratónu. V úterý pak začne play off.

Bruins bojují s Montrealem o vítězství v tabulce Severovýchodní divize, což by jim zajistilo lepší nasazení do vyřazovacích bojů. Mají stejně bodů jako Canadiens a zápas k dobru. Jágr je v probíhající sezóně čtvrtým nejproduktivnějším Čechem v NHL, v 45 duelech nasbíral 35 bodů (16+19).

Reklama

Související témata: