Hlavní obsah

Prospal a Martínek jsou mezi kandidáty na trofej Billa Mastertona

New York

Útočník Václav Prospal z Columbusu a obránce Radek Martínek z New York Islanders jsou kandidáty na trofej Billa Mastertona, která je v zámořské NHL každoročně udělována za oddanost, sportovního ducha a věrnost hokeji. Dvojice českých hokejistů figuruje v třicetičlenném seznamu, na němž každý klub kanadsko-americké soutěže zastupuje jeden hráč.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Václav Prospal (22) a Marian Gáborík (10) slaví gól Columbusu.

Článek

Hlavním favoritem na zisk ocenění, o kterém budou nyní rozhodovat zámořští novináři, je brankář Minnesoty Josh Hardin, kterému byla v roce 2012 diagnostikována roztroušená skleróza. Zdravotní problémy ale tajil, protože nechtěl ve zkrácené sezóně rozptylovat tým a ovlivnit tak jeho výkony. Po nasazení léků by navíc svému týmu dva měsíce chyběl.

Mezi nominovanými je ale například i brankář Nashvillu Pekka Rinne, kterého před lety ve Finsku napadl majitel restaurace a Rinne si při incidentu poranil rameno.

Hokejisté Pittsburghu zase navrhli svého kapitána Sydneyho Crosbyho, v Chicagu vybrali Mariána Hossu, který stejně jako Crosby bojuje s následky častých zranění.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články