Hlavní obsah

Jágr překonal svou "nejhorší" chřipku a vrací se na led. Můžeme porazit spoustu týmů, věří

Boston

Český hokejista Jaromír Jágr se znovu vrací do sestavy Bostonu Bruins, z které vypadl minulý týden v pátek kvůli chřipkovému onemocnění. Hrající legenda českého hokeje by měla naskočit už do nočního domácího utkání play off NHL proti Torontu. „Byla to ta nejsilnější chřipka, jakou jsem kdy měl. Cítil jsem se opravdu zle,“ cituje Jágra server ESPN.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Útočník Jaromír Jágr a brankář Bostonu Tuukka Rask slaví vítězství nad New Jersey.

Článek

Jednačtyřicetiletý hráč už v úterý ráno trénoval v hale TD Garden se svými spoluhráči a trenér Claude Julien s ním počítá do sestavy. „Myslím, že své zdravotní problémy už překonal a je v pořádku," prohlásil zkušený trenér.

Jágr, který v play off zámořské soutěže odehrál už 180 zápasů s bilancí 78 gólů a 111 přihrávek, se na tréninku představil ve formaci s Kasparsem Daugavinšem a Chrisem Kellym. Boston se podle slov českého hráče musí v play off ještě zlepšit, aby mohl pomýšlet na zisk Stanley Cupu.

„Mám takový pocit, že pokud zahrajeme náš nejlepší hokej, můžeme porazit spoustu týmů. Je to jen na nás, ale třeba posledních deset zápasů jsme nehráli příliš dobře. Něco tomu chybělo, udělali jsme nějaká špatná rozhodnutí a také stříleli málo gólů," hodnotil Jágr poslední výkony Medvědů. „Teď už se nemusíme starat o nic jiného, než náš vlastní výkon. Musíme hrát nejlepší hokej, jaký jsme schopni ukázat," dodal.

Jágr vynechal kvůli chřipce poslední dva zápasy základní části, v nichž Bruins prohráli.

Reklama

Související témata: