Hlavní obsah

Boston - Toronto 4:1Stav série 1:0Boston už s uzdraveným Jágrem přejel Toronto, hvězdou zápasu Krejčí

Boston

Hokejisté Bostonu vstoupili vítězně do bojů o slavný Stanleyův pohár. V prvním duelu úvodního kola play off Východní konference NHL zvítězili na domácím ledě v TD Garden nad Torontem 4:1. V sestavě vítězů se po prodělané chřipce znovu objevil i Jaromír Jágr, první hvězdou zápasu byl však vyhlášen jiný český forvard David Krejčí, jenž se na výhře Bruins podílel gólem a dvěma přihrávkami.

Foto: Profimedia.cz

David Krejčí táhl Boston k výhře v úvodním utkání 1. kola play off s Torontem.

Článek

Boston na ledě zcela dominoval, na branku hostí vypálil 40 střel, dvakrát více než soupeř. Torontu sice vyšel úvod a James van Riemsdyk na konci druhé minuty otevřel skóre zápasu, domácí ale ještě v úvodní třetině góly Reddena a Hortona v přesilovce skóre otočili. V prostřední dvacetiminutovce zaznamenal Krejčí střelou zápěstím z prostoru mezi kruhy třetí úspěch a zkázu kanadského týmu završil Boychuk.

"Myslím, že jsme dnes odvedli dobrou práci, stříleli jsme góly a mám z toho příjemný pocit, ale vyhráli jsme zatím jen první zápas. Musíme se připravit hned na ten další v sobotu a předvést stejně kvalitní výkon nebo raději ještě lepší," prohlásil Krejčí na tiskové konferenci po utkání.

Sedmadvacetiletý centr byl v soutěži před dvěma lety nejproduktivnějším hráčem vyřazovací části, k minulosti se ale vracet nechce. "Dva roky jsou dlouhá doba, máme jiný tým a nové výzvy. Před pár dny jsme uzavřeli jsme jednu kapitolu (základní část) a otevřeli novou (play off)," dodal.

"David je výborný bruslař a nebojí se ani tvrdých střetů, nedělá mu problém bojovat o puk u mantinelu. Patří k těm hráčům, kteří nemají strach z ničeho,"  tvrdí trenér Claude Julien. A s chválou na adresu rodáka ze Šternberku přispěchal i obránce Johnny Boychuk, jemuž Krejčí nabíjel na gól na 4:1. "Je to vážně skvělý hráč, několikrát nám dnes připravil výbornou střeleckou možnost. Jsem šťastný, že jsem alespoň jednu proměnil," dodal Boychuk.

Pittsburgh exceloval, Havlát ve Vancouveru nedohrál

Roli favorita potvrdil v prvním zápasu série s New Yorkem Islanders také Pittsburgh. I bez své největší hvězdy Sidneyho Crosbyho převálcoval Ostrovany hladce 5:0, dvě trefy si připsal Pascal Dupuis. Gólman Marc-André Fleury pochytal všech 26 pokusů hostí, zápas však nedohráli zranění James Neal a Jussi Jokinen.

V úvodním utkání Západní konference mezi San Jose a Vancouverem se zranil Martin Havlát. Český útočník, který nastoupil ve druhé formaci Žraloků s Loganem Couturem a Patrickem Marleauem, odstoupil již v průběhu první třetiny kvůli zatím blíže nespecifikovaným zdravotním problémům a do druhé části už nenaskočil.

Havlát nasbíral ve 40 zápasech základní části 18 bodů za osm branek a 10 asistencí a měl také v první třetině utkání ve Vancouveru první šanci, jeho střelu v přesilovce však brankář Roberto Luongo pravým betonem vytěsnil. San Jose nakonec díky dvěma gólům v závěrečné části zvítězilo 3:1.

1. kolo play off NHL - Východní konference, 1. zápasy:
Boston - Toronto 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
Branky: 17. Redden, 20. Horton (Krejčí), 31. Krejčí, 36. Boychuk (Krejčí) - 2. Van Riemsdyk. Střely na branku: 40:20. Diváci: 17.565.
Pittsburgh - NY Islanders 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
Branky: 14. a 22. Dupuis, 4. Bennett, 22. Letang, 34. Glass. Střely na branku: 26:26. Diváci: 18.612.
Západní konference - 1. zápas:
Vancouver - San Jose 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Branky: 33. Bieksa - 37. Couture, 50. D. Boyle, 55. Marleau. Střely na branku: 30:28. Diváci: 18.910.

Reklama

Související témata: