Hlavní obsah

VIDEO: Frolík válí a Chicago potvrzuje pozici favorita na zisk Stanley Cupu

Chicago

Během základní části NHL poznalo Chicago Blackhawks hořkost porážky ve 48 zápasech jen dvanáctkrát (z toho pětkrát v nastaveném čase). Pětadvacetiletý český útočník Michael Frolík, který je součástí organizace už třetím rokem, kvituje, že se jeho týmu daří i v play off. Po suverénní jízdě základní částí zakončené ovládnutím ligové tabulky Jestřábi vedou v prvním kole vyřazovacích bojů o Stanley Cup nad Minnesotou Wild 2:0, a jsou tak na nejlepší cestě k postupu.

Michael Frolik z Chicaga mluví o dosavadním průběhu play off.Video: Marian Hajda, Sport.cz

 
Článek

V prvním utkání čtvrtfinále Západní konference se Chicago s důslednou obranou Minnesoty, která se jen o prsa dostala do play off, potýkalo a rozhodlo až v 77. minutě na konci prvního prodloužení.

Druhý zápas zvládli Jestřábi o poznání lépe. Vydatně k tomu přispěl právě Michael Frolík, který během necelých 21 minut zařídil dvěma pohotovými dorážkami týmu vedení 2:0. Wild na konci druhé třetiny snížili, ale v závěrečné periodě Chicago přidalo další tři zásahy a s utkáním se rozloučilo finálním výsledkem 5:2.

„V sezóně jsem neměl moc štěstí na podobně šťastné odrazy. Je fajn, když vám puk někdy přistane přímo na holi," komentoval Frolík po utkání situace, ze kterých padaly jeho góly. „Když se vám podaří skórovat, vždy to zvedne sebevědomí. Doufám, že mi to v dalších zápasech pomůže a já na tom budu moci stavět," dodal.

V rozhovoru pro Sport.cz Frolík potvrdil, že v prvním zápasu si Chicago osvědčilo, že na obranný blok Minnesoty příliš nezabírá kombinační hra. Proto zvolili vítězové Stanley Cupu ze sezóny 2009/10 kanadštější styl charakteristický častou střelbou a důrazným dotíráním před brankou.

V pondělí po půlnoci SELČ série mezi Minnesotou a Chicagem pokračuje na ledě Wild.

Reklama