Hlavní obsah

Ottawa - Montreal 6:1Stav série 2:1Plekanec demolici Canadiens nezabránil, v utkání plném bitek se radoval Michálek

Ottawa

V jednoznačnou záležitost proměnili hokejisté Ottawy třetí utkání 1. kola play off Východní konference NHL proti rivalovi z Montrealu. Senators s útočníkem Milanem Michálkem v sestavě zvítězili 6:1 především díky čtyřem gólům v závěrečné třetině, hattricku Jeana-Gabriela Pageaua a v sérii se ujali vedení 2:1. V dresu poražených nahrával na čestný úspěch český forvard Tomáš Plekanec. O krok napřed jsou v sérii s New Yorkem Islanders také hráči Pittsburghu, na ledě soupeře zvítězili 5:4 v prodloužení. Třemi asistencemi se na úspěchu podílela největší hvězda mužstva Sidney Crosby.

Foto: Chris Wattie, Reuters

Zakrvácený střelec hattricku Jean-Gabriel Pageau (vlevo) sleduje na obří kostce opakování akce se spoluhráčem z Ottawy Milanem Michálkem.

Článek

„Pageau nechal na ledě všechno, i zub," napsal server nhl.com v narážce na atak obránce Montrealu P.K.Subbana, jenž střelce večera při jeho první trefě zasáhl hokejkou do obličeje a způsobil mu krvavé zranění. Jenže nebyla to tak docela pravda: dvacetiletý centr při své premiéře v play off  v rodném městě si artefakt z hrací plochy vzal na památku.

„Asi si ho (zub) dám pod polštář, aby mi připomenul, co se vlastně stalo. A přijdu v příštím utkání klidně o další, hlavně když znovu vyhrajeme," vykládal dobře naložený Pageau, jenž byl vyhlášen první hvězdou nedělního zápasu.

Utkání se nehrálo v rukavičkách, jen v divoké závěrečné třetině po řadě bitek rozdali sudí přes dvě stě z celkového počtu 236 trestných minut a devět hráčů putovalo předčasně do kabin. Hrací plocha se v boxerský ring proměnila poprvé po čtvrtém gólu domácích, kdy po následném vhazování ve středu hřiště se do sebe pustili až na brankáře všichni hráči, kteří byli na ledě. Pak se přidali další, v jednu chvíli měla Ottawa na střídačce pouze pět hráčů a Montreal o jednoho více. Zkušený útočník domácího týmu Daniel Alfredsson dokonce dohrával utkání na postu obránce.

Oddechový čas trenéra rozčílil

"Vzhledem k okolnostem a tlaku, kterému jsme byli vystaveni, jsme se bránili dobře. Ustáli jsme to," reagoval trenér Ottawy Paul MacLean, který naštval svého kolegu Michella Theriena tím, že si vzal oddechový čas 17 sekund před koncem zápasu. Podle jeho názoru se tím jen pokusil ještě více ponížit Canadiens. "Bylo to zbytečné. Stejně tak jeho další komentáře. To se mi nelíbilo, nemám to rád," reagoval kouč Montrealu Therrien.

Favorizovaný Pittsburgh nejprve v Nassau Veterans Memorial Coliseum srovnal během 19 vteřin úvodní třetiny dvoubrankový náskok Ostrovanů, a pak si sám vypracoval dvougólové vedení 4:2, které v závěrečné třetině po trefách Okposa a Tavarese zase ztratil. V nastaveném čase bitvu nakonec rozhodl svým druhým gólem v přesilovce Chris Kunitz, jenž byl vyhlášen první hvězdou utkání. Trefil se z mezikruží po přihrávce Sidneyho Crosbyho.

"Je skvělé, že ho máme zpátky a že zase můžeme těžit z jeho dovedností," řekl Kunitz na adresu Crosbyho, který nastoupil podruhé po pětitýdenní absenci kvůli zlomenině čelisti. Hvězdný kanadský útočník dal v předchozím utkání dva góly, nyní u tří asistoval. „Moc toho za poslední měsíc neodehrál, ale nebylo to na něm znát. Hrál chytře a dobře, navíc v prodloužení získal pro tým důležitou přesilovku," uvedl trenér Pittsburghu Dan Bylsma.

Do prodloužení dospěl i duel Minnesoty s Chicagem (3:2) a první výhru Wild v sérii v něm vystřelil Jason Zucker. Žraloci ze San Jose i bez zraněného Martina Havláta zvítězili 5:2 nad Vancouverem a v sérii vedou už 3:0 na zápasy.

1. kolo play off NHL:
Východní konference - 3. zápasy:
New York Islanders - Pittsburgh 4:5 v prodl. (2:3, 0:1, 2:0 - 0:1)
Branky: 2. Moulson, 6. Cizikas, 46. Okposo, 51. Tavares - 14. a 69. Kunitz, 14. Iginla, 19. Dupuis, 38. Murray. Střely na branku: 36:25. Diváci: 16.170. Stav série: 1:2.
Ottawa - Montreal 6:1 (1:1, 1:0, 4:0)
Branky: 25., 42. a 59. Pageau, 6. Alfredsson, 47. Turris, 48. Silfverberg (M. Michálek) - 15. R. Bourque (Plekanec). Střely na branku: 30:34. Diváci: 20.249. Stav série: 2:1.
Západní konference - 3. zápasy:
Minnesota - Chicago 3:2 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky: 19. Bouchard, 44. Parise, 63. Zucker - 14. Oduya, 18. Keith. Střely na branku: 37:27. Diváci: 19.238. Stav série: 1:2.
San Jose - Vancouver 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Branky: 15. a 28. Pavelski, 42. a 45. Couture, 42. Marleau - 32. Burrows, 54. Hamhuis. Střely na branku: 38:30. Diváci: 17.562. Stav série: 3:0.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Play off 2013

  • Osmifinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh NY Islanders - logo NY Islanders
    4 : 2
  • Montreal - logo Montreal Ottawa - logo Ottawa
    1 : 4
  • Washington - logo Washington NY Rangers - logo NY Rangers
    3 : 4
  • Boston - logo Boston Toronto - logo Toronto
    4 : 3
  • Chicago - logo Chicago Minnesota - logo Minnesota
    4 : 1
  • Anaheim - logo Anaheim Detroit - logo Detroit
    3 : 4
  • Vancouver - logo Vancouver San Jose - logo San Jose
    0 : 4
  • St. Louis - logo St. Louis Los Angeles - logo Los Angeles
    2 : 4
  • Čtvrtfinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh Ottawa - logo Ottawa
    4 : 1
  • NY Rangers - logo NY Rangers Boston - logo Boston
    1 : 4
  • Chicago - logo Chicago Detroit - logo Detroit
    4 : 3
  • San Jose - logo San Jose Los Angeles - logo Los Angeles
    3 : 4
  • Semifinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh Boston - logo Boston
    0 : 4
  • Chicago - logo Chicago Los Angeles - logo Los Angeles
    4 : 1
  • Finále

  • Chicago - logo Chicago Boston - logo Boston
    4 : 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články