Hlavní obsah

Gudas uzavřel v NHL tříletou smlouvu s Tampou Bay

Tampa

Český hokejový obránce Radko Gudas uzavřel v NHL novou tříletou smlouvu s Tampou Bay. Klub finanční podmínky nezveřejnil, ale podle deníku Tampa Bay Times si dvaadvacetiletý zadák vydělá celkem 2,975 miliónu dolarů. Jednocestný kontrakt Gudasovi zaručuje stejný příjem i v případě pobytu na farmě.

Foto: Trevor Hagan, ČTK/AP

Český útočník Tampy Radko Gudas (vpravo) v utkání s Winnipegem.

Článek

Syn bývalého reprezentačního obránce Lea Gudase debutoval v NHL v této sezóně. V kádru Tampy Bay byl Gudas od 11. března a ve 22 zápasech si připsal pět bodů za dvě branky a tři asistence. Nasbíral také 38 trestných minut. Na ledě strávil v průměru téměř 17 minut na zápas.

"Jsme opravdu šťastní, že máme Radka pod smlouvou na další tři roky. Dařilo se mu v první sezoně v NHL dobře a těšíme se, že bude hrát důležitou roli v naší defenzivě i v příštích letech," prohlásil generální manažer Lightning Steve Yzerman.

Gudas si v nadcházející sezóně vydělá 575 tisíc dolarů, v dalším ročníku mu stoupne plat na rovný milion a v sezoně 2015/16 si vydělá 1,4 miliónu dolarů.

Na farmě Tampy Bay v celku Syracuse Crunch v této sezóně zaznamenal v 57 zápasech 20 bodů za čtyři branky a 16 asistencí. S bilancí 32 kladných bodů byl nejlepším hráčem celé AHL v účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. Na farmě pokračuje po konci sezony Tampy Bay v NHL a v prvním kole bojů o Calderův pohár vstřelil ve třech zápasech jeden gól.

Tampa Bay Gudase draftovala v roce 2010 v třetím kole jako celkově 66. hokejistu v pořadí. Do zámoří odešel bývalý hráč extraligového Kladna a prvoligového Berouna o rok dříve a působil v juniorské WHL v celku Everett Silvertips. Pak se přesunul na farmu v Norfolku, kde loni získal Calderův pohár.

Reklama

Související témata: