Hlavní obsah

Ottawa - Montreal 3:2 PPStav série 3:1Plekancův Montreal padl v Ottawě a je zápas od vyřazení

New York
Aktualizováno

Montreal prohrál v Ottawě ve 4. zápase prvního kola play off 2:3 v prodloužení a v sérii hrané na čtyři vítězné duely už prohrává 1:3. Naopak vedení 3:1 se ujalo Chicago, které po výsledku 3:0 uspělo v Minnesotě. Překvapivě velké potíže má Pittsburgh s New York Islanders. Tučňáci prohráli ve čtvrtém duelu na ledě Ostrovanů 4:6 a stav série je tak vyrovnaná 2:2. Prvním postupujícím do 2. kola se stalo San Jose, které zvítězilo nad Vancouverem i ve čtvrtém zápase, tentokrát 4:3 po prodloužení.

Foto: Sean Kilpatrick, ČTK/AP

Zklamaní hokejisté Montrealu po prohře v Ottawě.

Článek

Montreal přitom sahal v Ottawě po vyrovnání série. Ve druhé třetině přihrával Plekanec Subbanovi na úvodní gól zápasu a v té samé části na dvoubrankový rozdíl navýšil Galchenyuk. Senátorům se podařilo snížit v 52. minutě po trefě Zibenejada a prodloužení domácím zařídil pouhých 23 vteřin před koncem třetí části Conacher. V následném nastaveném čase se po dvou a půl minutách trefil Turris.

V kabině Montrealu zavládla frustrace. Hráči cítí, že byli ve třech ze čtyř zápasů lepším týmem, přesto prohrávají 1:3. "Dnes bychom si zasloužili jiný výsledek. Je těžké to vysvětlit, ale ve třetí třetině jsme prostě výborně bojovali a nepustili jsme soupeře do mnoha šancí, přesto jsme přišli o dvougólový náskok," posteskl si trenér Michel Therrien.

Dobře rozehraný zápas ztratil také Pittsburgh, který v New Yorku na ledě Islanders dvakrát vedl o gól. Na 3:2 poslal Tučňáky do vedení v polovině druhé části Sutter a po vyrovnání Okopsa se hosté dostali do vedení ještě hned v samém úvodu závěrečné třetiny po gólu Dupuise. Islanders ale v posledních patnácti minutách nasázeli tři góly a radovali se z vyrovnání v sérii. Dva góly v zápase vstřelil Tavares.

Vokoun se asi podívá do brány

V dalším utkání, které se hraje ve čtvrtek, dostane v brance Penguins pravděpodobně příležitost Tomáš Vokoun. Brankář Marc-Andre Fleury totiž podruhé za sebou nepůsobil moc jistým dojmem, když si připsal jen 18 úspěšných zákroků a jeden nebo dva góly jdou na jeho vrub.

"Jedním z důvodů, proč jsme před sezonou získali Tomáše Vokouna, je, aby za nás chytal a vyhrával zápasy," řekl lakonicky trenér Dan Bylsma. "Marc-Andre Fleury je naše jednička. Začal sérii a vychytal pro nás dvě výhry. Ale teď se nebudeme bavit o tom, kdo bude chytat v pátém utkání," dodal nejistě Bylsma.

"Když jsme se dostali do vedení, pokaždé jsme o něj přišli smolným gólem nebo brankou, která jde na vrub Marka. To je příběh dnešního zápasu," nezapíral Bylsma. A Fleury se nijak nevymlouval. "Nejsem ze svého výkonu nadšený, to je jasné. Je to frustrující. Ale nezbývá mi nic jiného, než rychle zapomenout," řekl gólman.

Chicago naopak v Minnesotě uspělo a vypracovalo si postupový mečbol. Všechny tři góly rozvrhli hosté do každé z třetin, čisté konto pak udržel Crawford.

Prvním postupujícím do 2. kola se stali hokejisté San Jose, kteří porazili Vancouver 4:3 v prodloužení a celou sérii vyhráli 4:0. Postupový gól vstřelil v přesilové hře Patrick Marleau poté, co byl zřejmě po chybě rozhodčích neprávem vyloučen Daniel Sedin za naražení na mantinel. Ve skutečnosti totiž svého soupeře srazil při běžném souboji rameno na rameno.

Východní konference - 4. zápasy:
New York Islanders - Pittsburgh 6:4 (1:1, 2:2, 3:1)
Branky: 27. a 45. Streit, 15. Strait, 39. Okposo, 51. Tavares, 59. Cizikas - 15. Neal, 28. Malkin, 32. Sutter, 41. Dupuis. Střely na branku: 24:31. Diváci: 16.170. Stav série: 2:2.
Ottawa - Montreal 3:2 v prodl. (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)
Branky: 52. Zibanejad, 60. Conacher, 63. Turris - 23. Subban (Plekanec), 24. Galchenyuk. Střely na branku: 34:28. Diváci: 20.500. Stav série: 3:1.
Západní konference - 4. zápasy:
Minnesota - Chicago 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky: 9. a 22. Sharp, 53. Bickell. Střely na branku: 25:24. Diváci: 19.378. Stav série: 1:3.
San Jose - Vancouver 4:3 v prodl. (2:1, 0:0, 1:2 - 1:0)
Branky: 15. a 56. Pavelski, 3. Burns, 74. Marleau - 8. Raymond, 50. Burrows, 52. Edler. Střely na branku: 47:35. Diváci: 17.562. Konečný stav série: 4:0.

Reklama

Související témata: