Hlavní obsah

Prospal s Martínkem Mastertonovu trofej v NHL nedostanou

New York

Čeští hokejisté Václav Prospal z Columbusu a Radek Martínek z New York Islanders trofej Billa Mastertona v NHL nedostanou. Z třicetičlenné nominace na ocenění, které je udělováno za oddanost, sportovního ducha a věrnost hokeji, prošli do užšího výběru útočník Sidney Crosby z Pittsburghu, brankář Josh Harding z Minnesoty a obránce Adam McQuaid z Bostonu.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Václav Prospal (22) a Marián Gáborík (10) slaví gól Columbusu.

Článek

Hlavním favoritem na zisk trofeje, o jejímž držiteli budou rozhodovat zámořští novináři, je Harding, kterému byla loni diagnostikována roztroušená skleróza. Zdravotní problémy ale tajil, protože nechtěl ve zkrácené sezóně rozptylovat tým a ovlivnit jeho výkony. Po nasazení léků by navíc mužstvu dva měsíce chyběl.

Crosby se dokázal vyrovnat s následky otřesu mozku a do NHL se vrátil ve velkém stylu. V aktuálním zkráceném ročníku odehrál kapitán Penguins 36 zápasů a připsal si 56 bodů (15 gólů, 41 asistencí).

McQuaid se dokázal vrátit po dvou operacích. Při jedné mu lékaři odstranili krevní sraženinu z ramena a při druhé přišel o žebro a část svalů na pravé straně krku. Obránce Bruins měl původně po zákroku zmeškat celou sezónu, ale nakonec stihl i začátek ročníku.

Reklama