Hlavní obsah

Špión Jágr varuje Boston: Dát gól Lundqvistovi je pěkná fuška!

Praha/Boston

Jaromír Jágr jako jediný ze současného kádru Bostonu oblékal dres newyorských Rangers a není divu, že před čtvrtečním úvodním duelem semifinále Východní konference platí za povolaného znalce soupeře. Co radila legendární osmašedesátka spoluhráčům před startem 2. kola Stanley Cupu?

Foto: Facebook

Jaromír Jágr na tréninku Bostonu.

Článek

Jágr dres Rangers oblékal v sezónách 2003 až 2008. Jaké poznatky předal v kabině Bostonu, kam se přestěhoval v průběhu letošní zkrácené sezóny z Dallasu?

„Nejdůležitějším článkem týmu byl a je Henrik Lundqvist. Vždy to tak bylo. Je obrovsky talentovaný, prostě skvělý gólman. Nevím proč, nikdy jsem nestudoval brankářské pozice, nebyl jsem trenér gólmanů. Je prostě dobrý. Je těžké ho překonat, nedělá mnoho chyb a většinu puků pochytá," varoval Jágr, který je jediným hráčem z obou týmů, jenž byl na světě v době, kdy se Bruins s Rangers střetli ve vyřazovací části naposledy. V roce 1973 si postup ze čtvrtfinále zajistil newyorský klub v pěti zápasech.

Vývoj série? Je mnoho faktorů

Oba čtvrtfináloví rivalové vydřeli postup z prvního kola až v sedmém zápase, podle českého útočníka nejde ale odhadnout, jakým směrem se může dnes startující série vyvíjet. „Každý tým hraje jinak, každá série je jiná. Je spousta faktorů, které mohou rozhodnout o výsledku. Může dojít ke zranění, klíčoví hráči mohou vypadnout z formy, jiní se naopak do formy dostanou. Příští dva týdny se může stát cokoliv," přemítal Jágr s vážnou tváří nad diktafony zámořských novinářů.

Dvojnásobný vítěz nejslavnější hokejové trofeje v pondělí nedohrál rozhodující duel série s Torontem a v kabině proto čelil i dotazu, zda je už fit po silné chřipce, které jej skolila v závěru základní části. „Mám ji zas, kámo," vyděsil Jágr pohotovou odpovědí reportéra. „Ne, dělám si srandu," chechtal se na celé kolo dobře naložený český forvard.

Bude Bostonu do smíchu i po prvním zápase druhého kola? Medvědi vstoupí do semifinále Východní konference v noci ze čtvrtka na pátek (1:30 SELČ, přímý přenos Nova Sport).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články