Hlavní obsah

Boston - NY Rangers 3:2 PPStav série 1:0Jágr s Krejčím vstoupili do čtvrtfinále play off vítězně, Jezdce porazili v prodloužení

Aktualizováno

Hokejisté Bostonu zvítězili v úvodním semifinálovém utkání play off Východní konference nad New York Rangers 3:2 po prodloužní a ujali se vedení v celé sérii 1:0 na zápasy. Z českých hokejistů bodoval jen David Krejčí, který si připsal asistenci. Vedení 2:0 v sérii se ujalo Los Angeles, které zvítězilo nad San Jose 4:3.

Foto: Mark Blinch, Reuters

David Krejčí (vlevo) se raduje z gólu. V pozadí Jaromír Jágr.

Článek

Fanoušci v Bostonu museli na první gól čekat až do poloviny druhé třetiny. V té po asistenci Krejčího vypálil od modré Zdencho Chára a brankář Lundqvist jeho tvrdou ránu neudržel. Hostům z New Yorku se podařilo zasadit Medvědům nepříjemnou ránu, když pouhé dvě vteřiny před koncem druhé části vyrovnal další střelou od modré McDonagh.

Jezdci navíc měli výborný nástup do třetí části, po pouhých čtrnácti vteřinách hry se prosadil střelou z mezikruží Stepan, který otočil průběžný vývoj zápasu. Domáci příznivce ale už ve třetí minutě třetí třetiny uklidnil Krug, jenž se prosadil v přesilovce.

"Bylo to úžasné. Mým hlavním cílem bylo pokusit se co nejvíc týmu pomoci k výhře a měl jsem dost štěstí, že se to povedlo," uvedl Krug, který debutoval v play off NHL.

Do konce třetí třetiny už žádný gól nepadl, takže se muselo o vítězi úvodního duelu rozhodnout až v nastaveném čase. Po téměř šestnácti minutách hry vyřešil Bergeron výborně akci 2 na 1, přihrál Marchandovi, který střelou do odkryté brány poslal Boston do vedení v celé sérii.

"Říkal jsem mu, když jsme byli u sebe, aby jel na bránu. A vyšlo to. Měl jsem radost, že se mu konečně povedlo skórovat, protože hrál dobře a zasloužil si to," uvedl Patrice Bergeron.

Obrana Bruins byla před utkání velkou neznámou, protože z ní vypadli tři zkušení hráči. Ale náhradníci je zastoupili. "Pro první gól v NHL si nemohl vybrat lepší čas. Když jsme nastřelili čtyři pět tyček, začal jsem si říkat: Co to má znamenat? Jsem rád, že jsme si ale nakonec našli cestu k vítězství," řekl trenér Claude Julien.

Králové předvedli obrat

Veliký obrat předvedli hráči Los Angeles, kteří ještě dvě minuty před koncem třetí třetiny prohrávali o gól, dvěma góly v 59. minutě, které obstarali Brown a Lewis, ale skóre otočili a zvítězili 4:3. Obhájci Stanley Cupu vyhráli už šestý zápas v řadě a ujali se vedení v sérii už 2:0 na zápasy.

"V přesilovkách padají důležité góly a dnes se to potvrdilo. Máme radost, že jsme vyhráli, ale musíme hrát lépe. Z podobné situace se nevysekáme každý večer," řekl k závěrečnému obratu Dustin Brown, jenž vyrovnal na 3:3. Vedení 2:0 v sérii týmu zajistil Trevor Lewis. "Po zkušenostech z loňska víme, že je potřeba krotit emoce. I po takovémto zápase si uvědomujeme, že je před námi ještě hodně práce," dodal.

San Jose prohrálo úvodní duel 0:2 a stejný stav byl i po polovině druhého zápasu. Pak sice třemi góly otočilo vývoj, ale vedení i vinou oslabení neudrželo. "Ve hře pět na pět jsme byli lepší. Důležité bude, abychom příště pokračovali v této hře. Pak vyhrajeme," uvedl obránce Sharks Brad Stuart. V sestavě poražených opět chyběl kvůli zranění v dolní části těla Martin Havlát, ale v přestávce mezi prvním a druhým kolem play off lehce trénoval.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 1. zápas:
Boston - NY Rangers 3:2 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky: 33. Chára (Krejčí), 43. Krug, 76. Marchand - 40. McDonagh, 41. Stepan. Střely na branku: 48:35. Diváci: 17.565. Stav série: 1:0.
Západní konference - 2. zápas:
Los Angeles - San Jose 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)
Branky: 4. J. Carter, 25. Doughty, 59. D. Brown, 59. Lewis - 30. Marleau, 35. Stuart, 49. Vlasic. Střely na branku: 31:31. Diváci: 18.527. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Play off 2013

  • Osmifinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh NY Islanders - logo NY Islanders
    4 : 2
  • Montreal - logo Montreal Ottawa - logo Ottawa
    1 : 4
  • Washington - logo Washington NY Rangers - logo NY Rangers
    3 : 4
  • Boston - logo Boston Toronto - logo Toronto
    4 : 3
  • Chicago - logo Chicago Minnesota - logo Minnesota
    4 : 1
  • Anaheim - logo Anaheim Detroit - logo Detroit
    3 : 4
  • Vancouver - logo Vancouver San Jose - logo San Jose
    0 : 4
  • St. Louis - logo St. Louis Los Angeles - logo Los Angeles
    2 : 4
  • Čtvrtfinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh Ottawa - logo Ottawa
    4 : 1
  • NY Rangers - logo NY Rangers Boston - logo Boston
    1 : 4
  • Chicago - logo Chicago Detroit - logo Detroit
    4 : 3
  • San Jose - logo San Jose Los Angeles - logo Los Angeles
    3 : 4
  • Semifinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh Boston - logo Boston
    0 : 4
  • Chicago - logo Chicago Los Angeles - logo Los Angeles
    4 : 1
  • Finále

  • Chicago - logo Chicago Boston - logo Boston
    4 : 2