Hlavní obsah

Další jednání o NHL bude ve středu

TORONTO

Na tajném místě se ve středu po více než měsíci setkají zástupci hokejové NHL a hráčské asociace NHLPA, aby zahájili další kolo jednání o osudu sezóny. Schůzku svolal prezident NHLPA Trevor Linden a nezúčastní se jí komisionář ligy Garry Bettman ani výkonný ředitel odborové organizace Bob Goodenow.

Foto: SPORT.cz s použitím REUTERS/Chip East a ČTK/AP

Komisionář NHL Gary Bettman (vlevo) a šéf NHLPA Bob Goodenow se schůzky nezúčastní.

Článek

Pondělí bylo 124. dnem výluky, hráči a fanoušci se zatím nedočkali již 650 zápasů z 1230 plánovaných utkání v základní části. NHL nyní reálně hrozí, že se stane první vrcholnou soutěží v Severní Americe, která kvůli pracovním sporům ztratí celou sezónu.

Také proto se Linden, zkušený útočník Vancouveru, rozhodl svolat schůzku. Jak se ale domnívají zámořská média, ani jedna ze stran na jednání nepřijde s novým zásadním návrhem. "Je to důležitý a nutný krok. Když už nic jiného, alespoň dojde k nějakým rozhovorům tváří v tvář," tvrdí Linden. Jeho partnerem v diskuzi bude Harley Hotchkiss, spolumajitel klubu Calgary Flames a předseda Rady guvernérů.

Začne ještě letos hokejová NHL?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Podle agentury Canadian Press nemají fanoušci příliš důvodů k optimismu. Bez obou hlavních aktérů Bettmana a Goodenowa těžko dojde k zásadnímu rozhodnutí o tom, zda se NHL začne, či nezačne hrát.

Vedení NHLPA totiž dalo znovu jasně najevo, že nehodlá přistoupit na hlavní požadavek majitelů, takzvaný platový strop. Šéfy ligy zase na minulé schůzce 14. prosince neuspokojil ani návrh hráčů na okamžité snížení platů o 24 procent.

Naposledy se mělo minulý pátek uskutečnit setkání vedení NHL s Radou guvernérů, to však bylo týden předtím zrušeno, protože "nebylo o čem mluvit".

Reklama