Hlavní obsah

Jágr zažívá nejdelší střeleckou mizérii v play off NHL. Nehodlám to jen tak vzdát, říká

Český hokejista Jaromír Jágr se v letošních vyřazovacích bojích NHL střelecky trápí. Jedenačtyřicetiletý křídelník usiluje s Bostonem o postup do finále Východní konference proti New Yorku Rangers. Navzdory tomu, že jedenačtyřicetiletý hráč patří mezi nejvytěžovanější útočníky Bruins, ne a ne se trefit. V součtu se zápasy loňského play off, kdy hrál za Philadelphii, se jeho bezbranková série protáhla už na 17 utkání.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Jaromír Jágr z Bostonu míří vstříc newyorskému brankáři Lundqvistovi v semifinále Východní konference NHL.

Článek

V sedmi střetnutích letošní nadstavbové části NHL nasbíral Jaromír Jágr jen čtyři asistence. Mezi bostonskými forvardy je šestý nejproduktivnější. Průměrný čas, který stráví v utkání na ledě, sahá k 17 minutám. Soupeřova branka je pro něj ve vyřazovací části soutěže však zakletá.

Boston zdolal ve čtvrtfinále konference Toronto 4:3 na zápasy. Následně vítězové Stanley Cupu z ročníku 2010/11 vstoupili vítězně do dalšího kola play off proti Rangers. Medvědi vyhráli 3:2 po prodloužení. Český hokejista tvrdí, že před dalším utkáním mu navzdory jeho ztracenému střeleckému apetitu sebedůvěra neschází.

„Opravdu nezáleží na tom, kolik gólů jste už dali. Důvěru vám dodá každá úspěšná akce, dobrá přihrávka. Potom vám tam něco konečně spadne a všechno se může úplně změnit," tvrdil Jágr po sobotním tréninku před druhým zápasem proti New Yorku Rangers, kde dřív plnil roli kapitána.

„Musíte prostě dál pracovat a nějak se přes to smolné období proklestit. Nehodlám to jen tak vzdát. Rozhodně bych týmu rád pomohl o něco víc než teď, ale jediné, co mi zbývá, je dál makat," pokračoval nejproduktivnější Evropan v historii zámořské ligy.

Útočiště našel ve druhé formaci

Jágrova pracovní morálka je pověstná. Svými nočními tréninky už inspiroval řadu bývalých spoluhráčů a obecně za ně sklízel spoustu obdivu. Zdá se, že spíš dlouho nemohl nalézt ty správné parťáky.

Hokejová legenda putovala od svého přestupu z Dallasu mezi různými bostonskými formacemi. Nedávno ho však kouč Claude Julien postavil zpět na pravé křídlo druhé lajny po boku centra Patrice Bergerona křídelníka Brada Marchanda. Právě Marchandův gól rozhodl úvodní utkání s newyorským týmem. Jágr byl při vítězné akci na ledě.

„Od posunu do druhé lajny jsem se určitě zlepšil," potvrdilo hvězdné pravé křídlo. „Nikdy ale nevíte. Přesto doufám, že se budu cítit lépe a víc mi to tam bude padat. Není to poprvé, co nemůžu dát gól. Rozhodně ani naposled. Musím se s tím prostě nějak poprat," řekl.

Jágr: Snažím se přelstít svou hlavu

Navzdory sedmnácti zápasům bez gólu nechybí budoucímu členovi Síně slávy odhodlání a chuť soupeřit i s výrazně mladšími hráči.

„Nejdůležitější je, jestli se cítíte lépe než váš soupeř. Tak to beru já. Když se cítím unavený, vždy si říkám, že hráč, proti kterému nastupuju, na tom je hůř. Musíte se snažit přelstít vaši mysl," dodal český křídelník.

Reklama

Související témata: