Hlavní obsah

Schůzka v Chicagu nic nového kolem NHL nepřinesla

CHICAGO

Ani iniciativa prezidenta hráčské asociace NHLPA Trevora Lindena nepřinesla posun v jednání o dalším osudu zámořské hokejové ligy NHL. Zástupci hráčů a majitelů klubů se po více než měsíci sešli v Chicagu na schůzce, jíž se nezúčastnili nejvyšší představitelé obou stran Gary Bettman a Bob Goodenow. Ani pětihodinové setkání však žádný výsledek nepřineslo, obě strany se znovu sejdou koncem týdne.

Článek

"Dneska jsme navázali dobrý dialog a budeme v našich jednáních pokračovat v blízké budoucnosti," uvedl Linden po schůzce. "Žádné další komentáře teď nebudeme poskytovat," dodal respektovaný útočník Vancouveru.

Na jednání, které se uskutečnilo v salónku na chicagském letišti, zastupovali s Lindenem hráče ředitel NHLPA Ted Saskin a nezávislý právník John McCambridge. Vedení soutěže reprezentovali jeden z majitelů Calgary Flames a předseda Rady guvernérů NHL Harley Hotchkiss, výkonný místopředseda ligy Bill Daly a rovněž nezávislý právník Bob Batterman.

"Oceňujeme iniciativu Trevora Lindena, který si vyžádal tuto schůzku, jež měla informativní charakter. Byla to otevřená debata a jejím výsledkem byla konstruktivní výměna názorů," prohlásil obecně Hotchkiss. Zda přišla řeč i na zásadní bod sporu mezi oběma stranami, kterým je takzvaný platový strop, se nikdo ze zúčastněných nezmínil.

Pro fanoušky a hráče nejsou závěry středečního setkání velkým důvodem k optimismu. V této sezoně NHL, která měla začít 15. října, dosud odpadlo už 662 z 1230 plánovaných utkání základní části. A nic nenasvědčuje tomu, že by se mohlo v dohledné době začít hrát tak, aby se zachránil zbytek ročníku.

Reklama

Související témata: