Hlavní obsah

Colorado potvrdilo, že hokejisty povede legendární brankář Roy

Denver

Vedení Colorada Avalanche potvrdilo, že hokejisty povede jako hlavní trenér bývalý vynikající brankář Patrick Roy. Sedmačtyřicetiletý člen Síně slávy NHL pomohl klubu v minulosti dvakrát vyhrát Stanley Cup, v roce 2001 i s Milanem Hejdukem.

Foto: Clement Allard, ČTK/AP

Legenda NHL Patrick Roy.

Článek

Colorado po nevydařené sezóně skončilo poslední v Západní konferenci a den po závěrečném zápase sezóny odvolalo kouče Joea Sacca. O tom, že má na střídačku přijít slavný gólman Roy, se v zámoří spekulovalo od pondělka. Ve čtvrtek vedení klubu Royův příchod potvrdilo.

Neuvěřitelný den

"Je to pro mě neuvěřitelný den," přiznal Roy. "Čeká mě nová a vzrušující výzva, na kterou se doopravdy těším," dodal legendární gólman, jenž získal Stanleyův pohár také dvakrát s Montrealem, má tři Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana v NHL a třikrát převzal i Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off. Kariéru ukončil po 19 letech v roce 2003.

Už před dvěma týdny Colorado jmenovalo viceprezidentem hokejových operací svého bývalého skvělého útočníka Joea Sakika, jenž s Royem a Hejdukem klubu pomáhali na ledě k největším úspěchům.

"Po celou dobu byl Patrick naším hlavním kandidátem a jsme nadšeni, že se rozhodl tuto nabídku přijmout. Má vynikající hokejové myšlení a tento sport dělá s obrovskou vášní. Přinese do kabiny vítězného ducha a pomůže našemu mladému týmu v růstu," prohlásil Sakic.

Spolu s Hejdukem patřili v minulé sezoně do kádru Avalanche z českých hokejistů také obránce Jan Hejda a útočník Tomáš Vincour.

Reklama

Související témata: