Hlavní obsah

To byla rána! Jakub Kindl rozjásal Detroit a raduje se z životní trefy v NHL

Detroit

Letos podceňovaný Detroit se na poslední chvíli probil do play off, jenže teď má v semifinále Západní konference NHL na lopatě superfavorita z Chicaga a velkou zásluhu na tom má i český zadák Jakub Kindl. Šumperský rodák v polovině čtvrtého utkání série parádní ranou rozhodl o vítězství Red Wings (2:0), které pro ně znamená hodně nadějné vedení v sérii 3:1.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Český obránce Jakub Kindl oslavuje se spoluhráči vítězný gól Detroitu proti Chicagu.

Článek

„Tohle je určitě můj životní gól, největší trefa mojí kariéry," radoval se po čtvrtečním zápase český obránce, v němž byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Svůj premiérový zásah v play off NHL si připsal v přesilové hře při vyloučení kapitána Blackhawks Jonathana Toewse.

„Neměl jsem moc času, takže jsem zaváhal jen na zlomek vteřiny. Když šel obránce kolenem na zem, vypálil jsem k tyči. Brankář měl zakrytý výhled, tohle prostě gólman nemůže nikdy vidět," popsal Kindl svoji trefu.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="catid=35&amp;id=250774&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="catid=35&amp;id=250774&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Šestadvacetiletý obránce hraje teprve dva týdny ve dvojici s Carlem Colaiacovem a zdá se, že si oba na sebe zvykli parádně. Zvládají si poradit i s vítězem Prezidentovy trofeje z Chicaga, který se svým nabitým kádrem patřil k hlavním favoritům celého Stanley Cupu.

„První zápasy jsme byli trochu ztracení, ale pochopitelně jsme spolu dlouho nehráli, a Carlo byl navíc dlouho mimo hru. S přibývajícím časem to je ale lepší a lepší. Mám pocit, že se konečně vedle sebe cítíme dobře," pochvaloval si obrannou spolupráci Kindl.

Teď je jen krůček od toho, aby se s Detroitem, který ještě před měsícem neměl jistý postup do vyřazovacích bojů, radoval z postupu do finále konference. Red Wings chybí jedno vítězství, k dispozici má tři mečboly.

Reklama

Související témata: