Hlavní obsah

VIDEO: Věřili jsme, že sérii otočíme, tvrdí Jestřáb Frolík a chystá se na oblíbené Krále

Chicago/Praha

Po čtvrtém duelu série by na ně vsadil jen málokdo. Vítěz základní části NHL z Chicaga prohrával v semifinále Západní konference s Detroitem 1:3 na zápasy, což v dějinách klubu ještě nikdy nedokázal otočit. Jenže Jestřábi ukázali obrovský charakter, připsali si tři výhry za sebou a nyní vyzvou úřadujícího šampióna Los Angeles. „Šanci na postup máme,“ hlásí útočník Michael Frolík, jemuž se letos proti Králům mimořádně daří.

Michael Frolík hovoří s novináři po utkání s DetroitemVideo: Marian Hajda, Sport.cz

 
Článek

Ani za nepříznivého stavu 1:3 na zápasy, když čelili třem mečbolům Red Wings, neztráceli hokejisté Chicaga naději na obrat. „V kabině jsme si řekli, že si na ně pořád věříme, že sérii můžeme otočit. Je super, že jsme se takhle vrátili," radoval se Frolík, který k celkovému vítězství pomohl především v šestém utkání na ledě Detroitu, když v 50. minutě proměnil trestné střílení a při výhře 4:3 tak zaznamenal rozhodující gól.

Ve středečním sedmém duelu pak Blackhawks rozhodli o postupu v prodloužení, v jehož čtvrté minutě se trefil obránce Seabrook a zajistil tak svému celku finále konference proti Los Angeles. Oba soupeři se v play off potkají poprvé od roku 1974. „Jejich sérii se San Jose jsem sledoval, koukal jsem i na poslední sedmý zápas," přiznává Frolík, který má před obhájci Stanley Cupu respekt.

Frolíkova letošní bilance proti Kings:
Los Angeles - Chicago 2:5 (1 gól + 0 asistencí)
Chicago - Los Angeles 3:2 (0+1)
Chicago - Los Angeles 4:5 (2+1)

„Hrajou tvrdý, hodně nepříjemný hokej. Ale když budeme hrát svou hru, s pukem a soustředíme se na vlastní systém, šanci máme," věří pětadvacetiletý forvard, který letos proti Los Angeles září. Bodoval totiž ve všech třech vzájemných zápasech v základní části, dohromady posbíral pět kanadských bodů.

Finále Západní konference začíná už v sobotu, Chicago tak má po náročné sérii s Detroitem jen dvoudenní pauzu. Kladenský rodák však věří, že mužstvo stihne nabrat síly a bude stoprocentně připraveno. „Čekal jsem, že to se silami bude horší. Když ale tým vyhrává, únava jde trošku stranou."

Reklama

Související témata: