Hlavní obsah

Boston - Pittsburgh 2:1 PPStav série 3:0Neskutečné drama! České duo Krejčí - Jágr rozhodlo o výhře Bostonu, Medvědi jsou krok od finále

Boston/Praha
Aktualizováno

Už jen jediná výhra dělí v NHL hokejisty Bostonu od postupu do finále bojů o Stanley Cup. Nevídanou bitvu třetího duelu série s Pittsburghem rozhodl až na konci druhého prodloužení Bergeron, u zrodu vítězné akce stál Jaromír Jágr. Gól zaznamenal i David Krejčí, nejproduktivnější hráč letošního play off otevřel skóre už ve druhé minutě utkání. Medvědi tak vedou 3:0 na zápasy, čtvrté pokračování je na programu znovu v Bostonu v noci z pátku na sobotu středoevropského času.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Útočník Bostonu David Krejčí (vlevo) se se spoluhráčem Nathanem Hortonem raduje ze své trefy, kterou otevřel skóre 3. zápasu finále Východní konference NHL proti Pittsburghu.

Článek
Fotogalerie

Vsadit na Tomáše Vokouna, jenž pomohl k postupu přes Islanders a Ottawu, který ale byl ve druhém duelu proti Bostonu po třech obdržených trefách vystřídán už v sedmnácté minutě, nebo poslat do branky Fleuryho, který však v úterý neoplýval velkou jistotou a inkasoval tři góly? Kouč Pittsburghu Dan Bylsma se nakonec rozhodl dát příležitost českému gólmanovi, pro nějž ale zápas nezačal příliš šťastně.

Karlovarský rodák totiž inkasoval už ve druhé minutě hned z první střely Medvědů. I když střely... David Krejčí si totiž vyjel od zadního mantinelu a jeho přihrávku si bruslí srazil do vlastní branky obránce Niskanen. Krejčí se tak prosadil i ve třetím duelu série s Penguins a již jednadvacátým kanadským bodem si upevnil pozici nejproduktivnějšího hráče letošních vyřazovacích bojů.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="hlg=20122013,3,313&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="hlg=20122013,3,313&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Tučňáky sice smolný gól na čas přibrzdil, postupem času ale začali přebírat iniciativu. Dominovali hlavně v úvodu druhé třetiny, během jejíž prvních osmi minut soupeře přestříleli v poměru 10:2. Medvědy dlouho držel finský gólman Rask, i ten byl ale ve 29. minutě krátký na Kunitzovu střelu z voleje a bylo vyrovnáno.

Boston sice v té době hrozil jen sporadicky, když už se tak však stalo, hostům proti Krejčího tutovce pomohl výtečný Vokoun, na kterém nešťastný brzký gól nezanechal žádné stopy. Jinak však měl více práce jeho protějšek Rask, jemuž ve třetím dějství po střelách Crosbyho, Orpika i Malkina musela dvakrát pomoci i branková konstrukce - i to dokumentuje, že to byl právě Pittsburgh, kdo diktoval tempo hry. Domácí však nápor ustáli, a poprvé v sérii tak muselo rozhodnout až prodloužení.

V jeho třetí minutě nejprve Vokoun vychytal samostatný únik Hortona, stejný hráč pak vzápětí orazítkoval i levou tyčku branky Penguins. Už ve druhém nastavení našel Jágr Krejčího, ten ale tváří v tvář ztroskotal na Vokounovi. V 94. minutě Medvědy už počtvrté zachránila tyčka, tentokrát ji trefil Adams. Nejdelší zápas letošního play off tak našel rozuzlení až v 96. minutě, kdy Jágr rozjel ve středním pásmu akci a po Marchandově pasu rozhodl o třetí výhře Bruins Bergeron.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="catid=0&amp;id=257922&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="catid=0&amp;id=257922&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Jaromír Jágr si připsal svůj 196. kanadský bod v play off a v historickém bodování se dotáhl na pátého Paula Coffeyho, bývalého spoluhráče z Pittsburghu.

Finále Východní konference play off NHL - 3. zápas:
Boston - Pittsburgh 2:1 po prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 1:0)
Branky: 2. Krejčí, 96. Bergeron (Jágr) - 29. Kunitz. Tomáš Vokoun odchytal za Pittsburgh celý zápas, ze 40 střel inkasoval 2 góly a úspěšnost zásahů měl 95 procent. Střely na branku: 40:54. Diváci: 17 565. Stav série 3:0.
Kanadské bodování play off NHL:
1.Krejčí(Boston)1521(9+12)
2.Horton(Boston)1517(7+10)
3.Malkin(Pittsburgh)1416(4+12)
4.Letang(Pittsburgh)1416(3+13)
5.Crosby(Pittsburgh)1315(7+8)
6.Sharp(Chicago)1514(8+6)
7.Hossa(Chicago)1513(6+7)
8.Lucic(Boston)1513(3+10)
9.Pavelski(San Jose)1112(4+8)
10.Iginla(Pittsburgh)1412(4+8)
Zetterberg(Detroit)1412(4+8)
45.Jágr(Boston)157(0+7)
61.M. Michálek(Ottawa)105(3+2)
63.Frolík(Chicago)145(3+2)
75.Kindl(Detroit)145(1+4)

Reklama

Související témata:

Pavouk - Play off 2013

  • Osmifinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh NY Islanders - logo NY Islanders
    4 : 2
  • Montreal - logo Montreal Ottawa - logo Ottawa
    1 : 4
  • Washington - logo Washington NY Rangers - logo NY Rangers
    3 : 4
  • Boston - logo Boston Toronto - logo Toronto
    4 : 3
  • Chicago - logo Chicago Minnesota - logo Minnesota
    4 : 1
  • Anaheim - logo Anaheim Detroit - logo Detroit
    3 : 4
  • Vancouver - logo Vancouver San Jose - logo San Jose
    0 : 4
  • St. Louis - logo St. Louis Los Angeles - logo Los Angeles
    2 : 4
  • Čtvrtfinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh Ottawa - logo Ottawa
    4 : 1
  • NY Rangers - logo NY Rangers Boston - logo Boston
    1 : 4
  • Chicago - logo Chicago Detroit - logo Detroit
    4 : 3
  • San Jose - logo San Jose Los Angeles - logo Los Angeles
    3 : 4
  • Semifinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh Boston - logo Boston
    0 : 4
  • Chicago - logo Chicago Los Angeles - logo Los Angeles
    4 : 1
  • Finále

  • Chicago - logo Chicago Boston - logo Boston
    4 : 2