Hlavní obsah

Jágr je prostě skvělý! Obral Malkina a ukázal svoji třídu, oslavují strůjce vítězství v Bostonu

Co na tom, že nedává góly, i bez nich dokáže sehrát v klíčových momentech pro Boston zcela zásadní roli. Tak jako ve třetím konferenčním finále proti Pittsburghu, kdy na konci druhého prodloužení vybojoval puk a založil akci, na jejímž konci padl vítězný gól Medvědů, který jim zařídil tři mečboly na postup do finále Stanley Cupu.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Jaromír Jágr se svou novou vizáží v play off.

Článek

Jágr si vyčíhal u mantinelu Malkina, jenž dostal přihrávku z obranného pásma od Deryka Engellanda. Ruská hvězda se už už chystala rozjet útočnou akci, jenže český veterán Rusa u hrazení přechytračil a přetlačil. Vyjel ze souboje s pukem na své holi a založil kontr, který skončil pohromou pro Pittsburgh a vítěznou radostí pro Boston.

„Byl to od Jágra skvělý kousek. Zabojoval, vydoloval puk od mantinelu a rychle ho dostal na Marchanda. Myslím, že on má právě tyhle zkušenosti, dokáže se na ledě vždy dostat na to správné místo. Tahle jeho hra je přesným příkladem toho, že chce pomoct týmu jakýmkoliv způsobem. Bez podobné dřiny bychom pak nemohli dávat góly," vysekl poklonu pro „68" střelec vítězného gólu Patrice Bergeron.

<param name="movie" value="http://nhl.cdnllnwnl.neulion.net/u/videocenter/flex/images/evp.swf"/><param name="flashVars" value="gid=2012030313&amp;img=http://www.nhl.com/vc-thumbnails/20122013/03/0313/640x360/3_313_pit_bos_1213_a_continuous_1600K_16x9_1.jpg&amp;related=game:2012030313&amp;locprogimg=http://nhl.cdnllnwnl.neulion.net/u/&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><embed allowfullscreen="true" flashvars="gid=2012030313&amp;img=http://www.nhl.com/vc-thumbnails/20122013/03/0313/640x360/3_313_pit_bos_1213_a_continuous_1600K_16x9_1.jpg&amp;related=game:2012030313&amp;locprogimg=http://nhl.cdnllnwnl.neulion.net/u/&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/" height="265" src="http://nhl.cdnllnwnl.neulion.net/u/videocenter/flex/images/evp.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

„On je obrovská legenda. Chlap, který bude jednou v Síni slávy, a přitom se nezdráhá bojovat o každý puk, dělá spousty maličkostí. A toho si spoluhráči všímají," pokračoval Jágrův parťák z druhého útoku.

Mohl být nejlepší střelec

Kladenský rodák nejspíš rád přenechá gólovou slávu mladšímu krajanovi Davidu Krejčímu, jenž se postaral o první branku Medvědů, a dál vládne produktivitě play off NHL. Fanoušci, hráči i vedení klubu dobře ví, jaký mají v šedivějícím forvardovi poklad.

„Sledoval jsem celou sérii proti Rangers (semifinále konference) z hlediště. Upřímně můžu říct, že Jágr mohl být klidně náš nejlepší střelec. Sám se dostával do velkých šancí, hodně jich připravil pro spoluhráče. Trochu svoji hru změnil, a to nejenom kvůli věku, ale i kvůli příchodu do našeho týmu. Párkrát to pěkně drtil u mantinelu. To mu samozřejmě nevynese nějaké hvězdné záběry při uvádění do síně slávy, ale je to obrovský přínos pro vítězství v zápase," přidal se s chválou obránce Andrew Ference, jenž kvůli zranění proseděl sérii s Rangers na tribuně.

„Myslím, že kluci v kabině z něj měli docela respekt kvůli tomu, co v minulosti dokázal. Teď ale vidí, jak pořád dře, aby se zlepšoval, a všechny nás to nakopne," dodal zadák, který si při výluce NHL zahrál i českou extraligu.

Reklama

Související témata: