Hlavní obsah

Krueger končí v Edmontonu. U klubu vydržel jediný rok

Edmonton
Aktualizováno

Trenér Ralph Krueger skončil už po jedné sezóně na lavičce hokejistů Edmontonu, s kterým skončil na dvanáctém místě Západní konference a nepostoupil do play off NHL. Propuštění třiapadesátiletého rodáka z Winnipegu s německým občanstvím oznámil generální manažer Oilers Craig MacTavish. Jméno nástupce bývalého dlouholetého kouče švýcarské reprezentace zatím neoznámil.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Ralph Krueger na tréninku Edmontonu. Vlevo s pětkou na dresu poslouchá pokyny český bek Ladislav Šmíd.

Článek

"Bylo to na mně a rozhodl jsem se, že to bude pro klub nejlepší. Jsme blízko dohody s jedním kandidátem, ale v této chvíli to ještě není uzavřené," řekl MacTavish agentuře Reuters.

Podle serveru nhl.com by jím měl být Dallas Eakins. Bývalý obránce Winnipegu, Floridy, St. Louis, Phoenixu, New Yorku Rangers, Toronta, New York Islanders a Calgary nyní trénuje Toronto Marlies v AHL.

Naposledy finále, pak sedm let nic

Krueger získal s Edmontonem 45 bodů a zůstal o deset bodů za postupovými pozicemi pro play off. Kanadský celek chyběl v bojích o Stanleyův pohár posedmé za sebou. Naposledy hrál play off v roce 2006, kdy se dostal až do finále, kde prohrál s Carolinou.

MacTavish v minulých dnech prohlásil, že chystá velké změny, které možná budou znamenat i odchod útočníka Aleše Hemského. Český hokejista hraje za Oilers celou svou kariéru v NHL od 2002.

Reklama

Související témata: