Hlavní obsah

Opět skvělý Mrázek. V boji o Calder Cup vychytal pro Grand Rapids první výhru

Syracuse

Brankář Petr Mrázek zazářil v prvním utkání finále play off nižší zámořské hokejové ligy AHL a 28 úspěšnými zákroky pomohl k výhře Grand Rapids na ledě Syracuse 3:1. Jednadvacetiletý český gólman byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Další duel se hraje v neděli opět na ledě Crunch.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Český brankář Petr Mrázek se na úspěchu Griffins podílel 28 zákroky.

Článek

Grand Rapids vedli od sedmé minuty díky trefě Mitche Callahana, pak předvedl Mrázek několik klíčových zákroků, vyznamenal se především ve druhé třetině proti Slovákovi Richardu Pánikovi. V 52. minutě zvýšil Riley Sheahan, za dalších 79 sekund Mrázek inkasoval z hole Jeana-Philippea Coteho. V závěrečné power play ale pojistil výhru Griffins Gustav Nyquist.

„Jsem rád, když jsem vytížený. Cítil jsem se dneska skvěle. Spoluhráči mi pomohli vyřešit hodně jejich šancí, to bylo klíčové," řekl Mrázek serveru Mlive.com. Griffins útočí na první titul pro farmu Detroitu za 21 let od triumfu Adirondack Red Wings. Záložní tým Tampy Bay triumfoval loni, ale tehdy to byli Norfolk Admirals.

Třetí hvězdou zápasu byl vyhlášen český útočník Ondřej Palát, který na Mrázka vyslal pět střel. V sestavě poražených nechyběl ani Andrej Šustr, naopak kvůli zranění nehrál další zadák Radko Gudas. Za Grand Rapids opět nenastoupil Andrej Nestrašil, který hrál v play off jediné utkání.

Finále play off nižší zámořské hokejové ligy AHL - 1. zápas:
Syracuse - Grand Rapids 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Reklama

Související témata: