Hlavní obsah

Kouč Bylsma dostal v Pittsburghu smlouvu na další dva roky

Trenér Dan Bylsma nadále povede hokejisty Pittsburghu, kteří vypadli ve finále Východní konference s Bostonem po porážce 0:4 na zápasy. Generální manažer Ray Shero ve středu oznámil, že Penguins uzavřeli s dvaačtyřicetiletým Bylsmou nový dvouletý kontrakt platný do roku 2016.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Kouč Dan Bylsma (vzadu) na střídačce Tučňáků z Pittsburghu.

Článek

"Věřím, že v Danu Bylsmovi máme skvělého trenér. Věřím, že náš koučing posouvá dopředu," prohlásil Shero. Na prodloužení smluv se klub dohodl i s jeho asistenty Tonym Granatem a Toddem Reirdenem. V realizačním týmu skončil v minulých dnech jen trenér brankářů Gilles Meloche, který se přesouvá do role skauta.

Bylsma působí jako hlavní kouč Penguins od února 2009, kdy dočasně nahradil odvolaného Michela Therriena. Ve zbývajících 25 zápasech sezóny získal s týmem 40 bodů a v play off dovedl mužstvo k Stanleyově poháru. Už před startem vyřazovací části byl v roli hlavního kouče potvrzen. Dosud měl smlouvu do roku 2014.

Brankářskou jedničkou bude nadále Fleury

Pittsburgh se zařadil na špičku Východní konference, ale v play off v následujících letech vypadl jednou ve druhém a dvakrát hned v prvním kole. V tomto ročníku Penguins ovládli v základní části Východní konferenci a jejich cesta ve vyřazovací části skončila před branami finále na Bostonu.

Pittsburghu v prvním kole play off s New Yorkem Islanders vyhořela už druhý rok po sobě brankářská jednička Marc-André Fleury, vyřazovací boje dochytal náhradník Tomáš Vokoun. Český gólman pomohl k vítězství nad Islanders 4:2 na zápasy i 4:1 nad Ottawou. Proti Bostonu selhala týmu koncovka a ve čtyřech zápasech vstřelil jen dvě branky.

Bylsma po skončení play off uvedl, že počítá s Fleurym stále na pozici jedničky. Vokoun má s Penguins také smlouvu ještě na příští sezónu.

Reklama

Související témata: