Hlavní obsah

Tragédie! Nadějný lotyšský útočník Edmontonu se nejspíš utopil po skoku do řeky

Praha

Tragická událost zasáhla v tomto týdnu lotyšský hokej. Teprve dvacetiletý nadějný útočník Kristians Pelss se nejspíš utopil v řece Daugavě, do které v noci z pondělí na úterý v lotyšské metropoli Rize skočil z mostu. Řeka jeho tělo dosud nevyplavila, nenašli ho ani přivolaní potápěči. Policie zatím nepotvrdila, že pohřešovaným je skutečně Pelss, všechny indicie tomu však bohužel nasvědčují.

Foto: Profimedia.cz

Lotyšský talent Kristians Pelss atakuje brankáře Corbina Boese v utkání zámořské WHL.

Článek

Mluvčí hasičského záchranného sboru Victoria Sembeleová řekla, že svědci události vypověděli, že viděli skočit muže do Daugavy. Na mostě pak bylo nalezeno oblečení a nejspíše i doklady. Šlo o nešťastnou náhodu nebo sehrály svou roli alkohol, drogy nebo si snad mladý hokejista úmyslně sáhl na život? Policie veškeré spekulace odmítá komentovat, do vyřešení případu nechce prozradit ani mladíkovu totožnost. Její mluvčí Tom Sadovskis jen zveřejnil, že je pohřešován muž narozený v roce 1992, což je ročník Pelssova narození.

„Právě jsem se vrátil z Ameriky, kde Pelss působil jako jeden z nejtalentovanějších lotyšských hokejistů. Kristians zemřel, okolnosti jeho smrti jsou však stále nevyjasněné," řekl Arturs Vaiders, sportovní novinář nejčtenějšího lotyšského deníku Diena.

Pelsse v roce 2010 získal v rámci draftu NHL Edmonton, se kterým loni v květnu podepsal tříletý nováčkovský kontrakt. Uplynulou sezónu strávil ve farmářském týmu Olejářů Oklahoma City Barons v AHL a rovněž ve Stocktonu v ECHL.

„Organizace Edmontonu si je vědomá informací ohledně Kristianse Pelsse, který je pohřešován během své návštěvy Rigy v tomto týdnu. Zatím k nám přicházely protichůdné informace, proto se pokoušíme ověřovat fakta. Až je budeme znát, budeme schopni přinést obsáhlejší prohlášení. V současnosti jsme myšlenkami i modlitbami s Pelssovou rodinou," uvedli Oilers na svých oficiálních stránkách.

Reklama