Hlavní obsah

VIDEO: Škoda, že jsme v první třetině nedali více gólů, litoval Frolík

Chicago

Útočníkovi Chicaga Michaelu Frolíkovi zbyly po druhém finálovém utkání s Bostonem oči pro pláč. Český hokejista hlavně litoval toho, že Jestřábi nyvyužili počáteční převahy a nenastříleli Medvědům v první třetině více gólů. Na hostujícího gólmana Tuukku Raska vypálili devatenáctkrát, ale překonali ho jen jednou.

Foto: Jeff Haynes, Reuters

Smutný Michael Frolík (vlevo) po vítězné brance Medvědů.

Článek

Rozhovor s Jágrem, Frolíkem a Hossou.

"První třetinu jsme měli dobrou, ale pak jsme od té naší hry odstoupili. Škoda, že jsme nedali více gólů," řekl Frolík. Boston s přibývajícím časem zlepšil hru a po vyrovnávací brance měl více ze hry i větší počet brankových šancí. Dvakrát trefili jeho hráči i tyč. "I v prodloužení měli více příležitostí," uznal kladenský odchovanec, že si soupeř zasloužil vyhrát.

Zase prodloužení

Rovněž druhé finále Stanleyova poháru se muselo prodlužovat. V prvním případě se v United Center rozhodlo ve třetí nastavené dvacetiminutovce a šťastnější byli domácí, tentokráte se rozhodlo hned v prvním prodloužení a prosadili se hosté. "Je vidět, jak je to vyrovnané. Je to finále, oba týmy jsou kvalitní. Moc nás to nepřekvapuje," sdělil Frolík.

Série hraná tradičně na čtyři výhry se nyní přesouvá na led Bostonu, kde bude pokračovat v noci z pondělí na úterý. Pětadvacetiletý útočník si uvědomuje, že Chicago bude muset hrát lépe než ve druhém duelu. "Jestli chceme uspět u nich, tak musíme hrát lépe a zlepšit se. Dnes to od nás nebylo ono. Bez toho u nich neuspějeme," uvědomuje si člen čtvrté formace Jestřábů. "Musíme se připravit na začátek, určitě budou chtít na nás vletět," dodal Frolík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články