Hlavní obsah

Krejčí jásal nad výhrou Medvědů. První třetinu jsme ale byli hrozní, přiznal

Vévodí kanadskému bodování play off NHL, jenže ve druhém finále Stanley Cupu zastínili hvězdu Bostonu Davida Krejčího spoluhráči ze čtvrtého útoku Chris Kelly a Daniel Paille, kteří se postarali o vítězství v Chicagu 2:1 v prodloužení, které znamená srovnání série na 1:1. A český forvard práci svých kolegů také náležitě ocenil.

Foto: Jeff Haynes, Reuters

David Krejčí (zcela vlevo) se tentokrát střelecky neprosadil.

Článek

„Na střeleckých zápisech to možná vypadalo, že máme jenom dvě lajny. Jenže kluci ze třetí a čtvrté formace odmakají hodně tvrdé práce, hodně detailů, což my v kabině samozřejmě velmi oceníme. Akorát se jim nedostává moc ocenění zvenku," pochválil své méně slavné spoluhráče rodák ze Šternberku v rozhovoru pro kanadskou televizi TSN  .

Kelly nejprve srovnával ve druhé třetině na 1:1 svým vůbec prvním gólem v letošním play off. Paille pak v prodloužení zařídil svému týmu vítězství.

„Dnes hráli oba opravdu skvělé a dali dva mimořádně důležité góly. Jsem rád, že to tam klukům konečně padlo. Doufám, že to takhle půjde dál," pokračoval Krejčí.

Vypadalo to, že mají víc hráčů

Medvědi ale prožili hodně nepovedený start do utkání. Domácí Chicago bylo ve všech směrech lepší a hosty z Bostonu držel nad vodou jen tradičně skvělý výkon brankáře Tuukky Raska, jenž si už v první třetině připsal osmnáct zásahů.

„Vypadalo to, že mají na ledě víc hráčů než my. Před bránou byli u všech puků dřív, měli hromadu šancí. Hráli jsme fakt špatně. Prohrávali jsme ale jen o gól a dostali jsme šanci zápas zvrátit," vracel se k horkým chvilkám finský gólman.

A Krejčí s ním mohl jen souhlasit. „Ta první třetina byla snad naše nejhorší z celého play off. Dostali jsme se ale zpátky. Neříkám, že jsme zápasu dominovali, ale hráli jsme hru, kterou jsme chtěli hrát. V prodloužení jsme si říkali, že už si to tentokrát nenecháme ujít a dosáhli jsme na velké vítězství, " popsal obrat v utkání sedmadvacetiletý Čech.

Zásadní moment sezóny?

Podle něj se mohlo jednat i o jeden ze zásadních momentů celé sezóny. „Je skvělé, že teď  jedeme do Bostonu za stavu 1:1. Prohrávat 0:2, to by byl velký rozdíl. Pro nás to byl opravdu klíčový zápas, možná nejdůležitější v celé sezóně. Ale tím to pro nás rozhodně nekončí," dodal Krejčí.

Reklama