Hlavní obsah

Medvěd grizzly řádil. Chára před zápasem smetl spoluhráče, v bitce pak Bickella

Boston

Řízný, tvrdý, nesmlouvavý. Výtečně si plnil defenzivní úkoly, a navíc stihl asistovat u druhé branky. Obrovitý zadák Zdeno Chára patřil k hlavním postavám třetího finále Stanley Cupu, ve kterém Bruins zdolali v domovské TD Garden Chicago 2:0 a jsou tak dvě výhry od vysněné trofeje. Trenčínský rodák i v tomto utkání dokázal, že je to opravdový Medvěd grizzly. V závěru duelu, kdy nervy Jestřábů už pořádně pochodovaly, umravnil v bitce frustrujícího Bryana Bickella. Útočníka Chicaga nejprve smetl k zemi pohybem lokte, aby ho posléze na ledě definitivně "dorazil".

Foto: Winslow Townson, Reuters

Čárový rozhodčí Shane Heyer se snaží uklidnit rozzuřeného obránce Bostonu Zdena Cháru.

Článek
Fotogalerie

Na ledě strávil nejvíc ze všech hráčů Bostonu (téměř šestadvacet minut). Jako pravý kapitán výborně dirigoval obranu, která s výtečným Raskem v kleci neinkasovala už přes 122 minut.

Svůj kvalitní výkon vyšperkoval těsně před koncem. Běžela poslední minuta třetího finále a Blackhawks stále marně hledali recept na skálopevnou defenzívu soupeře. V zoufalém náporu se snažil před bránou udělat prostor Bickell. V souboji následně pošťuchoval Cháru, kterého však atak protihráče nijak nerozhodil a pouhým pohybem lokte ho poslal nekompromisně k ledu.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="catid=35&amp;id=259639&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="catid=35&amp;id=259639&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

To se však Bickellovi vůbec nelíbilo. Sedmadvacetiletý křídelník vyskočil jako čertík a s oporou Bruins si chtěl ihned srovnat účty. Jenže to neměl dělat! Více než dvoumetrový zadák mu nedal sebemenší šanci. Bleskurychle ho zpracoval a na zemi celou svojí vahou zavalil. Oba rozvášněné kohouty nakonec museli od sebe roztrhnout až rozhodčí. Na hřišti se mezitím strhla další potyčka, do které se aktivně zapojili bostonský Marchand a hostující Shaw.

Chára přitom do utkání málem nenastoupil. Na předzápasovém rozbruslení se totiž nepříjemně srazil se spoluhráčem Milanem Lucicem a musel zamířit zpět do šatny. Zkušený bek na ledě podklouzl a nepřipraveného Lucice zezadu podrazil. Chára své zranění odmítl komentovat, podle informací společnosti NBC si ale vyžádalo několik stehů v zátylku.

Cháru však tato nepříjemnost vůbec nerozhodila, v kabině se nechal ošetřit a poté výborným výkonem přispěl k druhé výhře Bostonu.

Reklama

Související témata: