Hlavní obsah

Hokejový útočník Dacjuk se dohodl na nové smlouvě s Detroitem

Detroit

Ruský hokejový útočník Pavel Dacjuk se domluvil na podmínkách nové víceleté smlouvy s Detroitem. Podle pravidel kanadsko-americké soutěže však může kontrakt oficiálně podepsat až 5. července, kdy se otevře trh s volnými hráči. Čtyřiatřicetiletý Dacjuk má totiž s Red Wings smlouvu ještě na příští sezónu.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Pavel Dacjuk (vlevo) v souboji se Zdeno Chárou.

Článek

"Jsme velmi blízko dohodě," uvedl hráčův zástupce Gary Greenstin pro detroitský web Mlive.com, který o domluvě informoval jako první. Sám hráč na svém profilu na sociální síti sdělil, že jej v úterý čeká "velký den". Podle končící sedmileté smlouvy měl Dacjuk zajištěn roční příjem 6,7 miliónu dolarů (129 miliónů korun).

Ruský reprezentant již na konci sezóny řekl, že věří, že bude v Detroitu pokračovat i v příštích letech. "Rád bych zůstal. Věřím, že se dohodneme na nové smlouvě," uvedl Dacjuk, který obléká dres Red Wings od roku 2001.

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru za Detroit odehrál 779 zápasů s bilancí 255 branek a 512 asistencí. V play off přidal držitel řady cen v NHL dalších 36 gólů a 67 asistencí ve 140 duelech.

Reklama

Související témata: