Hlavní obsah

Jágr burcuje: Teď je to pro nás maturita! Když uspějeme, Medvědi se přihlásí do Plzně na práva

Boston

Přijde rozhodující trhák, nebo se bude začínat znovu od nuly? Bostonští Medvědi i chicagští Jestřábi cítí, že pokud hokejisté Bruins v noci ze středy na čtvrtek vyhrají čtvrtý finálový duel play off NHL, k cestě za Stanley Cupem už je jen těžko něco zastaví. Váhu nadcházejícího duelu si pochopitelně uvědomuje i hvězda Bostonu Jaromír Jágr, jenž ho přirovnal k maturitě.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Jaromír Jágr a kouč Claude Julien na střídačce Bostonu během třetího finálového duelu.

Článek

Právě Jágr se výrazně podílel na vítězství ve třetím utkání série, v němž nahrál na gól na konečných 2:0. Jeho tým se následně ujal vedení 2:1 na zápasy a nyní má Boston na svém ledě možnost jít v sérii do trháku a vybojovat si dva mečboly na celkový triumf.

„Ano, dnes se bude hrát nejdůležitější zápas sezóny pro bostonské Medvědy. Aspoň si to myslím já, protože když vyhraješ, budeš vést 3:1 na zápasy a jsi malinký krůček od celkového vítězství," vyzdvihl důležitost zápasu Jágr na svém facebookovém profilu.

Pokud svoji šanci Bruins v noci prohospodaří, je podle slavné „68" možné, že se celá série znovu otočí ve prospěch soupeře.

„Když prohraješ, série bude vyrovnaná 2:2 a momentum se přeleje na stranu Chicaga, které bude mít znovu výhodu domácího prostředí do dalších zápasů," uvědomuje si jedenačtyřicetiletý veterán.

Jeden den rozhodne vše

Blížící se duel přirovnal k maturitní zkoušce, kterou sám v minulosti úspěšně složil. „Dnešní zápas je pro nás stejný jako den, kdy středoškolák dělá maturitu. Celý rok (nebo 4) trénuješ (anebo se učíš) a v jeden den zjistíš, jestli jsi to dělal celou dobu dobře, nebo špatně. A podle tohoto dne budeš dlouhou dobu hodnocený."

Hvězdný čtyřicátník stále čeká na gólový zásah v play off, zatím pouze ostřeloval brankovou konstrukci. Několikrát se nechal ale slyšet, že osobní gólový účet rád vymění za úspěch týmu, tedy za zisk Stanleyova poháru.

„Tak držte Medvědům palce při jejich maturitě! Jestli tuto maturitu uděláme, hned si všichni Medvědi posíláme přihlášku na právnickou fakultu do Plzně. A to bude něco. Tolik Medvědů na jednom místě nemají ani Slováci v Tatrách," dodal Jágr s několika „smajlíky" na svém facebooku.

Reklama

Související témata: