Hlavní obsah

Boston - Chicago 5:6 PPStav série 2:2Chicago ovládlo divokou přestřelku v Bostonu a srovnalo finále Stanley Cupu. Rozsíval s Jágrem zářili

Aktualizováno

Hokejisté Chicaga ovládli středeční čtvrté finále play off zámořské NHL a po mohutné přestřelce nakonec uspěli na ledě Bostonu 6:5 v prodloužení. Jestřábi tak vyrovnali boj o Stanley Cup na 2:2. O výhře hostujícího mužstva v TD Garden rozhodl v 70. minutě obránce Seabrook. Dařilo se také českým hokejistům - Jaromír Jágr a Michal Rozsíval si připsali po dvou přihrávkách, David Krejčí s Michaelem Frolíkem jednu úspěšnou asistenci. Pátý finálový zápas se hraje v neděli ve 2:00 SELČ v Chicagu.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Utkání rozhodl v 70. minutě Brent Seabrook.

Článek
Fotogalerie

Chicago mělo až do středečního finále problémy s chabou koncovkou, tetokrát ale v TD Garden určovalo tempo hry. Hosté začali nebojácně a do svého soupeře se už od úvodních minut pořádně zakousli. Jestřábi byli aktivnější, lépe bruslili a v 7. minutě šli po zásluze do vedení. Seguin ztratil na modré kotouč a nabídl hostům přečíslení dva na jednoho, které ve vlastním oslabení využil přesnou ranou Slovák Michal Handzuš.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="hlg=20122013,3,414&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="hlg=20122013,3,414&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Neprůstřelnost finského brankáře Raska v brance Bruins tak po 129 minutách skončila, avšak hosté se z vedení dlouho neradovali. Hra se totiž srovnala a šance si začali vytvářet i Medvědi - v 15. minutě ještě zastavila Krugovu střelu branková konstrukce, o pár desítek sekund později už využil domácí přesilovou hru Peverley.

Druhá třetina sice začala sérií nepřesností na obou stranách, nakonec se ale proměnila v divokou přestřelku. Boston vstřelil dva góly, Jestřábi se prosadili hned třikrát. V 27. minutě poslal hostující do vedení Toews, který před Raskem tečoval střelu českého obránce Michala Rozsívala. Boston ubral na důrazu a toho využili hráči Blackhawks i o necelé dvě minuty později - Patrick Kane beckhendem navýšil vedení Chicaga, přičemž Rozsíval se radoval ze své druhé asistence v zápase.

Jágr s Bergeronem vykřesali naději

Probuzení se domácí hokejisté dočkali až v 35. minutě, kdy snížil Milan Lucic. Jenže vzápětí opět propadla defenzíva Medvědů a hosté se poněkolikáté řítili do přečíslení. Michael Frolík poslal ideální pas Krugerovi a ten nadvakrát překonal bezmocného Raska. Naději na obrat vykřesal pro Boston v čase 37:22 Bergeron, který před odchodem do šaten vstřelil důležitý, i když šťastný kontaktní gól. Puk se po pasu Jágra a střele Cháry odrazil od mantinelu na horní síť branky Chicaga a domácí útočník jej bleskurychle poslal do sítě.

V posledních sekundách druhé třetiny přišla do té doby největší možnost Jaromíra Jágra, který v play off stále čeká na střelecký zápis. Český hokejista pálil z mezikruží, ale brankář Chicaga Crawford mu skvělým zákrokem překazil radost.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="catid=35&amp;id=259896&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="catid=35&amp;id=259896&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Domácí hokejisté začali třetí třetinu náporem a v čase 42:05 byli odměněni vyrovnávacím gólem. A znovu u toho byla dvojice Jágr - Bergeron, přičemž Kadaďan střelou z voleje podruhé v zápase rozvlnil síť.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="catid=35&amp;id=259901&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="catid=35&amp;id=259901&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Jenže v 50. minutě zahrála česká legenda nešťastně vysokou holí a Chicago v poslední možné chvíli využilo početní výhodu. Jágr už byl na cestě z trestné lavice zpět do obranného pásma, mezitím se však z dorážky prosadil Patrick Sharp.

Seabrook rozhodl v prodloužení

Jestřábi se z vedení neradovali ani minutu a Boston potřetí v zápase smazal rozdíl ve skóre. Ze šestého gólu v play off se radoval bek Johny Boychuk, u jehož trefy asistoval i nejproduktivnější muž vyřazovací fáze David Krejčí.

O vítězi čtvrtého finálového zápasu se muselo rozhodnout až v prodloužení. A v něm se štěstí přiklonilo na stranu Chicaga. Ke střele se dostal obránce Seabrook, který propálil domácího brankáře Raska a rozhodující trefou rozhodl o výhře Blackhawks.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="catid=35&amp;id=259933&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="catid=35&amp;id=259933&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Jestřábi srovnali stav finálové série na 2:2 a v příštím utkání, které se koná v neděli od 2:00 SELČ, budou mít výhodu domácího prostředí.

Finále Stanley Cupu - 4. zápas:
Boston - Chicago 5:6 po prodl. (1:1, 2:3, 2:1 - 0:1)
Branky a asistence: 15. Peverley, 35. Lucic (Chára), 38. Bergeron (Chára, Jágr), 43. Bergeron (Jágr), 53. Boychuk (Horton, Krejčí) - 7. Handzuš (Saad), 27. Toews (Rozsíval), 29. Kane (Bickell, Rozsíval), 36. Kruger (Frolík, Bolland), 52. Sharp (Hossa, Keith), 70. Seabrook (Bickell, Kane). Rozhodčí: O’Halloran, McCauley - Racicot, Sharrers. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 33:47. Diváci: 17 565. Stav série: 2:2.
Boston: Rask – Seidenberg, Chára, Boychuk, Ference, McQuaid, Krug – Horton, Krejčí, Lucic – Jágr, Bergeron, Marchand – Seguin, Kelly, Paille – S. Thornton, Peverley, Daugavinš. Trenér: Claude Julien.
Chicago: Crawford - Seabrook, Keith, Hjalmarsson, Oduya, Leddy, Rozsíval - Kane, Toews, Bickell - Hossa, Handzuš, Sharp - Stalberg, Shaw, Saad - Frolík, Bolland, Kruger. Trenér: Joel Quenneville.
Kanadské bodování play off NHL:
1.Krejčí(Boston)2024(9+15)
2.Horton(Boston)2019(7+12)
3.P. Kane(Chicago)2117(7+10)
4.Lucic(Boston)2017(6+11)
5.Sharp(Chicago)2116(10+6)
6.Hossa(Chicago)2016(7+9)
7.Malkin(Pittsburgh)1516(4+12)
8.Letang(Pittsburgh)1516(3+13)
9.Bergeron(Boston)2015(9+6)
10.Bickell(Chicago)2115(8+7)
32.Jágr(Boston)2010(0+10)
42.Frolík(Chicago)218(3+5)
67.M. Michálek(Ottawa)105(3+2)
81.Kindl(Detroit)145(1+4)

Reklama

Související témata:

Pavouk - Play off 2013

  • Osmifinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh NY Islanders - logo NY Islanders
    4 : 2
  • Montreal - logo Montreal Ottawa - logo Ottawa
    1 : 4
  • Washington - logo Washington NY Rangers - logo NY Rangers
    3 : 4
  • Boston - logo Boston Toronto - logo Toronto
    4 : 3
  • Chicago - logo Chicago Minnesota - logo Minnesota
    4 : 1
  • Anaheim - logo Anaheim Detroit - logo Detroit
    3 : 4
  • Vancouver - logo Vancouver San Jose - logo San Jose
    0 : 4
  • St. Louis - logo St. Louis Los Angeles - logo Los Angeles
    2 : 4
  • Čtvrtfinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh Ottawa - logo Ottawa
    4 : 1
  • NY Rangers - logo NY Rangers Boston - logo Boston
    1 : 4
  • Chicago - logo Chicago Detroit - logo Detroit
    4 : 3
  • San Jose - logo San Jose Los Angeles - logo Los Angeles
    3 : 4
  • Semifinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh Boston - logo Boston
    0 : 4
  • Chicago - logo Chicago Los Angeles - logo Los Angeles
    4 : 1
  • Finále

  • Chicago - logo Chicago Boston - logo Boston
    4 : 2