Hlavní obsah

Jágr nezabránil rozhodujícímu gólu Chicaga a po porážce byl naměkko

Boston

Vypadal zlomeně. Boston ztratil druhý domácí duel finálové série Stanley Cupu v 10. minutě prodloužení a Jaromír Jágr měl z hráčů Bruins ke střelci vítězné branky nejblíž. Ráně obránce Jestřábů Seabrooka ale nestačil dát do cesty hokejku, a tak měl po zápase zpocenou hlavu v dlaních. „Dvakrát jsme prohrávali o dvě branky, podařilo se nám vyrovnat. Ale nakonec ten gól navíc měli prostě oni,“ smutnilo bostonské číslo 68.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Jaromír Jágr z Bostonu si kryje puk ve čtvrtém finálovém zápase.

Článek
Fotogalerie

Byl to z Jágrovy strany rozporuplný zápas plný nevyzpytatelných náhod. Jednačtyřicetiletý veterán se ve svém 200. zápase v play off rozjížděl pomalu, pomalinku. Zdál se být chvílemi úplně mimo hru. Boston se totiž oproti svým zvyklostem předháněl s Jestřáby v ofenzivních závodech a Jágr v úprku vpřed rychlostně příliš nestačil. Mnohokrát byl sice volný na dobrých střeleckých pozicích, ale přihrávek do druhé vlny se nedočkal.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="catid=35&amp;id=259896&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="catid=35&amp;id=259896&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Šťastně si však připsal asistenci u Bergeronovy první trefy a v tu chvíli jako by se herně nadechl. Střelecky mu ale v play off gól nejspíš není souzen. Od svého centra dostal v závěru druhé třetiny nabito do ideální pozice před gólmanem Crawfordem, neprotrhl ale ani smůlu, ani síťku chicagské branky.

Proházené útoky Chicaga byly znát

Dvojice Bergeron - Jágr u vyrovnání na 4:4 přece jen byla. České křídlo si na začátku třetí třetiny svými pověstnými manévry odstavilo u zadního mantinelu obránce Oduyu a z ideální přihrávky čísla 68 zaznamenal šéf druhé bostonské řady svůj další gól. „Jags mi tu trefu doslova naservíroval," tvrdil Bergeron.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="catid=35&amp;id=259901&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="catid=35&amp;id=259901&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Atmosféra v TD Garden v tu chvíli kulminovala, jenže Blackhawks v sobě našli ještě sílu na další gólové údery. „Drželi puk trochu víc než jindy a snažili se s ním hrát častěji, takže si vypracovali hodně šancí. Taky proházeli útoky, i to bylo znát. Dali své nejlepší hráče dohromady a ti dali skoro všechny góly," zoufal si Jágr.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="catid=35&amp;id=259933&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="catid=35&amp;id=259933&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Po středě plánovali mít Bruins tři mečboly, jenže ke Stanley Cupu mají nyní oba týmy stejně daleko. A pátý duel finále se hraje v sobotu v Chicagu. „Stav 2:2 na zápasy jsme rozhodně nechtěli. Teď to bude hodně složité," řekl Jágr a zmizel v útrobách bostonské kabiny.

Jágrova finálová představení
ZápasyGólyasistenceplus/minusstřelystřídáníčasvýsledek
č. 100014333:483:4 PP
č. 200052820:492:1 PP
č. 301042016:382:0
č. 402-113220:495:6 PP

Reklama

Související témata:

Pavouk - Play off 2013

  • Osmifinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh NY Islanders - logo NY Islanders
    4 : 2
  • Montreal - logo Montreal Ottawa - logo Ottawa
    1 : 4
  • Washington - logo Washington NY Rangers - logo NY Rangers
    3 : 4
  • Boston - logo Boston Toronto - logo Toronto
    4 : 3
  • Chicago - logo Chicago Minnesota - logo Minnesota
    4 : 1
  • Anaheim - logo Anaheim Detroit - logo Detroit
    3 : 4
  • Vancouver - logo Vancouver San Jose - logo San Jose
    0 : 4
  • St. Louis - logo St. Louis Los Angeles - logo Los Angeles
    2 : 4
  • Čtvrtfinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh Ottawa - logo Ottawa
    4 : 1
  • NY Rangers - logo NY Rangers Boston - logo Boston
    1 : 4
  • Chicago - logo Chicago Detroit - logo Detroit
    4 : 3
  • San Jose - logo San Jose Los Angeles - logo Los Angeles
    3 : 4
  • Semifinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh Boston - logo Boston
    0 : 4
  • Chicago - logo Chicago Los Angeles - logo Los Angeles
    4 : 1
  • Finále

  • Chicago - logo Chicago Boston - logo Boston
    4 : 2