Hlavní obsah

Televize, procházka. Frolík už ví, jak stráví volno před klíčovou pátou bitvou

V zápase číslo 2 se shodou okolností přimotal k soupeřům po Pailleho gólu v prodloužení a nerad se ocitl na fotkách bostonské radosti. Ve středu už měl chicagský útočník Michael Frolík sám důvod k jásotu. Na výhře 6:5 se podílel i skvostnou přihrávkou Krügerovi, při níž si položil na led bostonského kapitána Cháru. Blackhawks si před pátým duelem připravili půdu pro frontální útok na Stanley Cup. „Hrajeme doma, měli bychom toho využít,“ řekl pětadvacetiletý útočník před odletem z Bostonu.

Foto: Jeff Haynes, Reuters

Smutný Michael Frolík (vlevo) po vítězné brance Medvědů ve druhém finálovém duelu. Po čtvrté bitvě se už ale zase mohl radovat.

Článek

Takže je teď výhoda zase na vaší straně?

Těžko hodnotit jestli jsme na tom líp. Ale vyrovnat na 2:2, to bylo hodně důležité. Máme výhodu domácího publika, musíme si odpočinout a vletět na ně hned od první třetiny. Prostě dostat Boston pod tlak.

Myslíte, že máte psychicky navrch?

Každé střídání je hodně důležité a každá chyba může rozhodnout. My se snažíme nemyslet moc dopředu, ale spíš se maximálně soustředit.

Za stavu 1:3 na zápasy už by se série nejspíš těžko otáčela...

Přesně tak, my si opakovali, že musíme pořád hrát tu naši hru, to znamená s pukem, tvořit. Bohužel jsme Bostonu dvakrát dovolili vrátit se do zápasu. To je třeba si příště pohlídat.

Jak se cítíte fyzicky? V zámořské sezóně jste od ledna odehrál 66 zápasů...

Je to hodně náročné tahle prodloužení. V play off jsme odehráli asi už pět třetin navíc. Ale máme pár dnů volna a dáme se zase do kupy.

Pomůže vám pár dnů bez hokeje?

Každý je rád, když si od tlaku odpočine.

Jak budete trávit čtvrtek a pátek?

Úplně bez hokeje to nebude, čeká nás taky trénink, ale jinak zůstanu spíš doma, pustím si televizi. Možná půjdu na nějakou procházku. Mám tady rodiče, s bráchou jsme domluveni, že přiletí. Jsem rád, že to naši prožívají se mnou.

Reklama

Související témata: