Hlavní obsah

Krejčí se Zlatou hokejkou nezabývá. Pro mě je to teď postranní cena, říká

Boston

Až si po po druhé hodině ráno SELČ stoupne David Krejčí na úvodní buly pátého zápasu finále Stanley Cupu, mohl by už v tu chvíli být čerstvým vítězem ankety Zlatá hokejka 2013 o nejlepšího českého hokejistu sezóny. Měl jím ostatně být už v roce 2011, jenže kvůli příliš brzké uzávěrce hlasující nereflektovali výkony nejproduktivnějšího hráče play off NHL a bostonský lídr skončil až sedmý. Jak dopadne v sobotu?

Foto: Brian Snyder, Reuters

Útočník Bostonu David Krejčí (vlevo) se se spoluhráčem Nathanem Hortonem raduje ze své trefy.

Článek

Kvůli vám se vlastně měnily regule ankety. Byla by to pro vás satisfakce, kdybyste letos konečně vyhrál?

To ani ne, ale pořadatelé to teď udělali to dobře. Zlatá hokejka má patřit nejlepšímu hráči sezóny. Někdy má hokejista dobrý začátek, nebo naopak špatný a postupně se rozehrává. Je správně, že to vyhlášení dělají až na úplné vyvrcholení NHL.

Cítíte se jako favorit, nebo snad podle vás pojedenácté vyhraje Jaromír Jágr?

Samozřejmě jsem si vědom, že tam šance je. Asi největší, co jsem kdy měl. Ale pro mě je to taková postranní cena. Ano, je to hezké, příjemné, ale hokej je týmový sport a jsou teď mnohem důležitější ocenění.

Budete si před zápasem zjišťovat, kdo vyhrál?

Spíš až v neděli se kouknu. V sobotu asi ne, to je zápasový den.

S čím vyrukujete na Chicago? Chcete něco změnit oproti poslednímu utkání, v němž jste šestkrát inkasovali?

Nevím, jestli budou Blackhawks pod tlakem. Možná čekají, že nás přejedou, ale my se budeme snažit jim to znepříjemnit, jak to jen jde. Uděláme všechno, abychom se do Bostonu vraceli s výhrou.

Reklama

Související témata: