Hlavní obsah

VIDEO: Boston nad propastí. Rozhodně jim to ale neusnadníme, tvrdí Krejčí

Boston

Český útočník David Krejčí byl po pátém utkání finále Stanley Cupu na ledě Chicaga zklamaný. Aby také ne, když jeho Boston po prohře 1:3 v sérii s Blackhawks ztrácí a za stavu 2:3 ho dělí jediná prohra od ztráty slavné trofeje. Držitel Zlaté hokejky pro nejlepšího českého hokejistu za doznívající sezónu však neztrácí odhodlání. A to i navzdory tomu, že Medvědi přišli o jednoho z klíčových hráčů Patrice Bergerona - centra Jágrovy formace.

David KrejčíVideo: Marian Hajda, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Krejčí měl v utkání podíl na jediné brance svého týmu. Při tlaku v závěrečné třetině nahrál puk kapitánovi Zdenu Chárovi, který snížil na 1:2. Další gól už ale Medvědi nepřidali.

„Věděli jsme, že jsou dobří. Mají šikovné ruce a také pár velkých kluků, takže hrají hodně do těla. Teď je to 3:2 pro ně. My ale v šestém utkání budeme mít výhodu domácího ledu a budeme chtít sérii protáhnout do sedmého zápasu," řekl Krejčí.

Chicago se po zásluze Patricka Kanea dostalo do vedení na konci první třetiny. Pár minut po začátku druhé ten stejný hráč zvyšoval na 2:0. První centr Bostonu byl u obou branek.

„Proti takovému týmu se s dvougólovou ztrátou jen horko těžko vracíte do zápasu. Po jejich prvním gólu jsme se snažili dělat všechno možné pro vyrovnání, oni ale přidali druhý zásah. V dalším utkání musíme jako první skórovat my," má jasno Krejčí.

Boston přišel o Bergerona

Ještě v průběhu druhé třetiny přišli bostonští hokejisté o centra Patrice Bergerona, v jehož formaci hraje i Jaromír Jágr. Kanadskou hvězdu záhy nahradil nadějný, ale NHL neošlehaný, Švéd Carl Söderberg.

„Rozhodně to pro nás byla velká ztráta. Přišli jsme o našeho nejlepšího hráče na buly a jednoho z nejlepších hráčů vůbec. S ním bychom možná druhý gól přidali. Netuším, jak se zrovna cítí nebo zda bude moci nastoupit do dalšího střetnutí," komentoval Krejčí nepříjemnou situaci, v níž se jeho tým se ztrátou Bergerona ocitl. Zda bude Jágrův parťák z formace připraven na další utkání, nechtěl ale trenér Bostonu Claude Julien na pozápasové tiskové konferenci specifikovat.

Boston dělí ve finále Stanley Cupu jediná prohra od ztráty vysněného Stanley Cupu. Přesto mužstvo zbraně neskládá.

„Všichni se teď upíráme k dalšímu utkání. Rozhodně to pro ně nebude snadné," burcuje Krejčí.

Naposledy když Medvědi vyhráli Stanley Cup, prohrávali ve finálové sérii s Vancouverem také 2:3 na zápasy. Dokázali však sérii otočit a z poháru se těšili v sedmém utkání na ledě soupeře.

Kane už se pomalu těší na pohár

„Je skvělé, že jsme krůček od zisku poháru. Získali jsme velké vítězství a dostali se tak do výhodné pozice. Stačí jednou vyhrát, ale musíme se do toho v příštím utkání pustit, co nejtvrději to půjde. Hlavně se oprostit od všech vnějších tlaků a hrát tak, jak jsme hráli celý rok," sdělil po utkání autor dvou branek Chicaga Kane.

O hodně opatrnější byl ve svém prohlášení český obránce Michal Rozsíval.

„Nic to zatím neznamená. Dokud série neskončí, není to hotové. Musíme zůstat na zemi, jet do Bostonu a hrát normálně, jako kdyby to byl jen další zápas. Moc na to nemyslet a uvidíme, jak se to povede," prohlásil Rozsíval.

Boston není ale jediným týmem, který dohrával páté finálové utkání bez klíčového hráče. Kvůli zranění v horní části těla nenastoupil do třetí třetiny kapitán Blackhawks Jonathan Toews.

„Doufáme, že bude do dalšího zápasu v pořádku. Uvidíme zítra. Několikrát jsem na lavičce jeho stav kontroloval a myslím, že chtěl hrát, ale jak říkám, uvidíme," řekl na jeho adresu kouč Chicaga Joel Quenneville

Reklama

Související témata: