Hlavní obsah

VIDEO: Zatím není konec, Boston bude ještě kousat, říká chicagský Rozsíval po klíčové výhře

Chicago

Chicago je po výhře v pátém utkání o krůček blíž ke Stanley Cupu. Za stavu 3:2 čeká tým, kde nastupují také čeští hokejisté Michal Rozsíval s Michaelem Frolíkem, utkání, v němž bude moci rozhodnout o zisku slavného poháru. Rozsíval přesto říká: „Dokud sérii neukončíme, naše vedení nic neznamená.“

Rozsíval si nemyslí, že je o majiteli Stanley Cupu pro sezónu 2012/13 rozhodnuto.Video: Marian Hajda, Sport.cz

 
Článek

Jestřáb Rozsíval přiznal, že jeho týmu hodně pomohlo, když se mu ve čtyřech z pěti finálových utkání podařilo vstřelit první gól. „Je to určitě psychická výhoda. Dnes jsme také skoro celý zápas vedli 2:0, takže to určitě hraje roli," řekl po pátém utkání. „Procentuálně je to tak, že to mužstvo, které jako první vstřelí gól, zápasy vyhrává," dodal.

Ve třetí třetině se po přihrávce Davida Krejčího podařilo dát kontaktní gól na 1:2 Zdenu Chárovi. Boston byl následně několikrát velice blízko vyrovnání.

„Měli tam nějaké nebezpečné šance, ale naši obránci a útočníci to ke konci dobře odbránili, Corey (Crawford) zachytal výborně," rekapituloval český bek příčiny důležité výhry.

Medvědi podobné situace už zvládli

Za stavu 3:2 pro Chicago se série přesouvá do Bostonu. Podobnou situaci už ale Medvědi zažili ve finále v roce 2011 proti Vancouveru. Tehdy na domácím ledě zvítězili, sérii vyrovnali a v sedmém utkání na soupeřově ledě obrat v sérii dokonali a získali Stanley Cup. Šesté utkání je v kalendáři stanované na úterý 25. června ve 02:00 SELČ.

„Hrajou doma výborně, musíme se na to připravit a v Bostonu podat náš nejlepší výkon. Budou ale ještě kousat. Není to ještě konec," řekl mistr světa z roku 2010.

Rozsíval nezapomněl pochválit bostonského protihráče Krejčího, který v sobotu ovládl anketu Zlatá hokejka pro nejlepšího českého hokejistu za rok 2013.

„Stoprocentně si to zaslouží. Poslední tři, čtyři sezóny David podával velice dobré výkony. Blahopřeju mu," sportovně uznal soupeřovy kvality.

Reklama

Související témata: