Hlavní obsah

Jágr může hrát i příští sezónu v prvních dvou lajnách, tvrdí zklamaný lídr statistik play off Krejčí

Boston

V sobotu získal Zlatou hokejku, podruhé v kariéře se stal nejproduktivnějším hráčem v play off NHL, ale všechna tato ocenění by bez mrknutí oka vyměnil za Stanley Cup. David Krejčí se těžko vzpamatovává z absurdního obratu zápasu číslo 6, v němž trofej odletěla s týmem Jestřábů do Chicaga.

Foto: Jim Young, Reuters

Zdeno Chára a David Krejčí se radují z branky.

Článek

Pořád máte pocit, že to byla nejhorší porážka, jakou jste v kariéře zažil?

Určitě. Ale to už tak chodí. Poslední dva roky nám nevyšly, ani s nároďákem. Loni jsme prohráli se Slovenskem v semifinále mistrovství světa. Teď jsme to měli s Bruins ve svých rukách. Už to vypadalo, že jedeme na sedmý zápas. Věřili jsme si, hráli dobře celé utkání, ale pak se prostě něco zlomilo. Dostali jsme dva rychlé góly a už jsem si připadal, že jsme hráli s nějakými těžkými vestami na zádech. Už to nešlo a to byl hrozný pocit.

Jágr říkal, že jste moc brzy začali myslet na sedmý zápas a to se vám vymstilo.

Já nevím. Vybojovali puk v rohu, rychlá přihrávka, spadlo jim to tam. Nekoncentrovanost při tom druhém gólu tam nebyla. Možná snad při tom třetím. Prostě to bude mrzet strašně dlouho.

Zkazilo vám to úplně životní sezónu?

Já si pamatuju, že když jsme vyhráli Stanley Cup před dvěma lety, tak bylo jedno, jestli hráč odehrál jeden zápas, nebo dva. Nebo kolik měl bodů. My vyhráli jako tým, všichni měli stejný podíl. Když se prohraje, je to opět jako tým. Je úplně jedno, jestli jsem měl deset bodů nebo dvacet. Je to prostě smutné.

Jágr se do finále dostal po jednadvaceti letech, dokážete se vžít do jeho pocitů?

Určitě. Bude to pro něj těžké. Nevím, jak plánuje budoucnost. Možná už takovou příležitost mít nemusí. Ale uvědomovali jsme si to i my všichni ostatní. Ačkoli jsme byli ve finále podruhé za poslední tři sezóny. Stále jsme si toho vážili. Jarda to zažil na začátku, když přišel do NHL. Ve finále byl dvakrát, pak 21 let nic. My si toho byli plně vědomí, že se to nemusí stávat každý rok.

Mrzí to o to víc, že jste měli tak zkušený tým?

Zklamání je veliké. Ale nesmíme zapomínat, že jsme byli dvě vítězství od Stanley Cupu, takže nemůžeme říkat, že sezóna byla hrozná. Skončili jsme druzí, i když za to pohár není. Ale byli jsme ve finále Stanley Cupu, vyhráli jsme Východní konferenci, takže hodnocení bude kladné. Ale každý hráč si to zklamání z prohry ve finále ponese v sobě dlouho.

Měl by podle vás Jágr pokračovat v Bostonu?

Nevím, jaké jsou jeho plány do budoucna. Určitě na to ještě má, aby hrál NHL a v příští sezóně byl v prvních dvou TOP lajnách. To rozhodnutí je ale na něm.

Co máte teď v plánu vy?

Budu se snažit utéct od hokeje na hodně dlouho. Dám si prostě volno. Ale už je skoro červenec, další sezóna začne zase brzy.

Přejete pohár alespoň vašemu kamarádovi Michaelu Frolíkovi?

To zase jo. On je dříč, super kluk. Hráli jsme spolu v Kladně, na mistrovství světa. Na šampionátu jsme byli spolu na pokoji, jsme dobří kamarádi. A on na sobě maká, zasloužil si to. Akorát jsem si nemyslel, že budu na druhé straně, když to vyhraje. Ale ať si to užije...

Když ale Chicago slaví na bostonském ledě, to není pro vás nic příjemného

My šli radši rychle do kabiny. Ale i to k hokeji patří, nic s tím nenaděláme. Je to prostě na houby, ale někdy zkrátka prohraješ.

Vítězové kanadského bodování play off
2013: David Krejčí (Boston)26 bodů (9+17)
2012: Anže Kopitar a Dustin Brown (LA Kings)20 b. (8+12)
2011: David Krejčí (Boston)23 b. (12+11)
2010: Danny Briere (Philadelphia)30 b. (12+18)
2009: Jevgenij Malkin (Pittsburgh)36 b. (14+22)
2008: Henrik Zetterberg (Detroit)27 b. (13+14)
2007: Daniel Alfredsson (Ottawa)22 b. (14+8)
2006: Eric Staal (Carolina)28 b. (9+19)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články