Hlavní obsah

Generální manažer Bostonu: Jágr sám by to neřekl, ale hrál opravdu dobře. Na smlouvu to nestačilo

Boston/Praha

Ve dvaadvaceti zápasech vyřazovací části se sice nedočkal ani jednoho zásahu, generální manažer hokejistů Bostonu Peter Chiarelli však tvrdí, že jednačtyřicetiletý útočník byl i tak pro Medvědy obrovským přínosem. Přesto však novou smlouvu Jágrovi nenabídl, a tak česká legenda nyní čeká na 5. červenec, kdy se otevře trh s volnými hráči.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Jaromír Jágr na střídačce Bostonu.

Článek

„Kdybych v play off vstřelil dvacet branek, možná by byl můj příběh jiný. Jenže dvacet mi jich scházelo," glosoval Jágr svým typickým humorem fakt, že v příští sezóně si už za Boston nezahraje.

Když se na začátku dubna stěhoval z Dallasu do Bostonu, hned ve svém premiérovém duelu za Medvědy rozhodl jediným gólem zápas s New Jersey. Ve zbývajících deseti duelech základní části ale přidal už jen jeden, ve vyřazovacích bojích mu střelecký prach zvlhl úplně.

„Nezažil jsem to ve své kariéře poprvé, možná to předtím netrvalo tak dlouho, ale to se prostě někdy stává. Z ničeho nic ztratíte sebedůvěru. Musíte ale hrát dál a být nějakým způsobem pro tým prospěšný. Nemůžete si říct: 'Nedávám góly, už nebudu dál hrát.' Je třeba se z toho dostat, i když to někdy není lehké," prohlásil Jágr v rozhovoru pro Boston Herald.

Jágr finálovou prohru ještě nevstřebal

„Myslím, že hrál opravdu dobře. Znáte ho, sám o sobě by tohle neřekl, protože vždycky cítil, že mužstvu mohl dát ještě více," uvedl Chiarelli a s Jágrem mluvil po skončení sezóně i osobně. „Řekl jsem mu: 'Vím, že jsi nedal gól, ale to, jak jsi hrál, bylo úžasné.' Moc nám pomohl, byl jsem s Jaromírem opravdu spokojený," dodal Chiarelli, nový kontrakt však 68 nenabídl.

Jágr tak nyní vyhlíží 5. červenec, kdy se otevře trh s volnými hráči. A dá se očekávat, že se o něj mezi ostatními celky strhne zájem. On sám by v zámoří ještě rád zůstal.

„Ale na podobné úvahy a komentáře je ještě brzo. Pořád jsem nějak smutný," vracel se Jágr k finálové porážce s Chicagem 2:4 na zápasy, která mu zpřetrhala plány na zisk třetího Stanley Cupu. „Stále je to čerstvé, vždyť poslední utkání jsme prohráli před dvěma dny. Stejně jako každý můj spoluhráč jsem chtěl pohár vyhrát. Bohužel to ale nedopadlo," posteskl si.

Reklama

Související témata: