Hlavní obsah

Jágr se Bostonu vyplatil, ale nebyl jsem zas tak překvapený, že u nás skončil, říká Krejčí

Praha

Přestože za dvaadvacet zápasů letošního play off nedokázal vstřelit jediný gól, Bostonu angažování Jaromíra Jágra stejně prospělo. O tom je přesvědčený jeho spoluhráč z Bruins a nejproduktivnější muž letošních vyřazovacích bojů David Krejčí, který však zároveň přiznává, že jej nepřekvapilo, když vedení Medvědů s jednačtyřicetiletým matadorem neprodloužilo smlouvu.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Jaromír Jágr na střídačce Bostonu.

Článek

„Jestli se nám vyplatil? Určitě! Když k nám na začátku dubna přišel, pořád bodoval, což sice bylo hezký, ale tým hlavně na konci základní části prohrával. Pak najednou přišlo play off, Jarda trošičku změnil svůj styl hry a začal hrát víc pro tým. Výsledek byl takový, že bohužel neměl žádný gól, ale my měli šanci vyhrát Stanley Cup," říkal Krejčí na Jágrovu adresu v úterý po svém příletu do České republiky a prozradil, že on i spoluhráči v Bostonu kvitovali, že je v rozehrané sezóně posílil právě Jágr.

„Byl jsem strašně rád, když ho k nám vytrejdovali. Jarda vtipkoval, anglicky i česky, kluci byli nadšení. Bylo to prostě super," vzpomíná Krejčí, ale zároveň přiznává, že chvilku trvalo, než si vše sedlo. Z Jágrovy přítomnosti byla totiž řada hráčů vykulená.

„Přeci jen je to hráč s obrovským jménem. Je neuvěřitelný pocit, když víš, že zrovna ty hraješ s takovou legendou. Zezačátku to bylo takové zvláštní. Kluci koukali, jak si zavazuje tkaničky u bruslí, jak si obaluje hokejku, jaké má rituály a nesoustředili se na svoje výkony. Taky to prvních pár zápasů po jeho příchodu podle toho vypadalo," usmívá se Krejčí.

Krejčí: Nabídek bude mít Jágr hodně

Jágr však nakonec do mužstva rychle zapadl a před play off navíc zakotvil na pravém křídle druhé formace se spoluhráči Bergeronem a Marchandem. A přestože vyšel ve vyřazovací části gólově naprázdno, zejména jeho spolupráce s Patricem Bergeronem fungovala parádně.

„Bergeron je nejlepší hráč na buly a nejvšestrannější útočník celé ligy. On makal zpátky dozadu a Jarda zase dokázal podržet puk v útočném pásmu, tvořil hru a připravoval hodně gólových šancí. Prostě si dokázali vyhovět," všiml si Krejčí. Ani to ale vedení Bruins nepřesvědčilo, aby legendární „68" předložilo nový kontrakt, a tak se Jágr stal volným hráčem a od 5. července si může vybírat z nových nabídek.

„Myslím, že Jarda byl v Bostonu spokojený, ale nejsem zase tak překvapený, že tam pokračovat nebude. Jsem docela zvědavý, s kým podepíše smlouvu na příští sezónu. Myslím, že nabídek bude mít hodně," tvrdí Krejčí.

Reklama

Související témata: