Hlavní obsah

Hvězdný Lecavalier si zahraje s Voráčkem ve Philadelphii

Philadelphia
Aktualizováno

Hokejový útočník Vincent Lecavalier, kterého Tampa Bay vyplatila ze smlouvy platné do roku 2020, bude oblékat dres Philadelphie. Vedení Flyers se s třiatřicetiletým kanonýrem dohodlo na pětiletém kontraktu, který mu zaručuje celkový příjem 22,5 miliónu dolarů, v průměru 4,5 miliónu dolarů ročně. Její součástí je i klauzule, která klubu brání hráče vyměnit.

Foto: Česká sportovní

Kapitán Tampy Vincent Lecavalier (vpravo).

Článek

Lecavalier dosud v NHL za jiný klub než za Lightning nehrál. V Tampě byl dokonce kapitánem, ale jeho roční příjem 7,727 miliónu dolarů do konce smlouvy byl při nadcházejícím snížení platového stropu velkou zátěží. Od Lightning dostal dvě třetiny zbývající částky, tedy 32,67 miliónu dolarů (653 miliónů korun), a stal se nechráněným volným hráčem. O jeho služby se během víkendu přihlásila polovina z 30 týmů soutěže.

Podle zdrojů ESPN se o Lecavaliera nejvážněji zajímali zástupci Detroitu, Bostonu, St. Louis, Washingtonu a Toronta, ale nejvíce nadějí měly údajně Dallas a Montreal. Jednička draftu z roku 1998 bude nakonec hrát v týmu s českým reprezentačním útočníkem Jakubem Voráčkem.

V uplynulé sezóně si Lecavalier připsal ve 39 zápasech 32 bodů za 10 branek a 22 asistencí. Celkem má v NHL na kontě 1037 utkání a 874 bodů za 383 gólů a 491 přihrávek. V 63 utkáních play off přidal 52 bodů za 24 tref a 28 asistencí. V roce 2004 získal s Tampou Stanley Cup a s Kanadou o pár měsíců později Světový pohár a byl vyhlášen jeho nejužitečnějším hráčem. V roce 2007 získal Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce.

Reklama

Související témata: