Hlavní obsah

Eliáš zůstává v New Jersey, s Devils se domluvil na nové smlouvě

Newark

Český hokejový útočník Patrik Eliáš se domluvil na novém tříletém kontraktu s týmem New Jersey Devils. Informoval o tom ve čtvrtek server kanadské televizní stanice TSN.

Foto: Profimedia.cz

Český hokejista Patrik Eliáš zůstane další tři sezóny v New Jersey.

Článek

Už začátkem týdne informoval deník Newark Star-Ledger o tom, že jsou obě strany blízko dohody. Nyní je vše zpečetěno.

Sedmatřicetiletý forvard, který v NHL nehájil barvy jiného týmu než New Jersey, si přijde v následujících třech sezónách dohromady na 16,5 miliónů dolarů.

Třebíčský rodák nastřílel v dresu Ďáblů během sedmnácti sezón v zámořské soutěži celkem 375 gólů a na dalších 555 nahrál. V play off přidal dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru 45 branek a 80 přihrávek. V loňském zkráceném ročníku zaznamenal v 48 zápasech 36 bodů za 14 gólů a 22 asistencí.

Eliášovi vypršel po sezóně s klubem sedmiletý kontrakt ve výši 42 miliónů dolarů. Zkušený útočník se tak 5. července mohl stát nechráněným volným hráčem, čímž by mohl uzavřít smlouvu s jakýmkoliv týmem. Generální manažer Devils Lou Lamoriello však dával najevo, že je udržení Eliáše pro New Jersey klíčové. A s hráčem se nakonec stihl domluvit včas.

Podle zprávy oficiálních internetových stránek NHL bude Eliáš po ruském ostrostřelci Kovalčukovi druhým nejlépe placeným hráčem Devils. "Jsem nesmírně šťastný, že jsem uzavřel nový kontrakt a jsem zpět v Devils. Těším se další na spolupráci," uvedl Eliáš.

Reklama