Hlavní obsah

Jágr se přiblížil angažmá v Montrealu. Může si zahrát s Plekancem

Montreal

Hokejový útočník Jaromír Jágr by mohl v příští sezóně oblékat dres Montrealu. Tým Canadiens patřil v minulosti již několikrát mezi uchazeče o služby jedenačtyřicetileté české hvězdy. Hráčův zástupce Petr Svoboda dnes přiznal, že s generálním manažerem Montrealu Markem Bergevinem jedná.

Foto: Jeff Haynes, Reuters

Jaromír Jágr má nakročeno do Montrealu.

Článek

"Jaromír chtěl vždy hrát v Montrealu. Včera jsme diskutovali s Markem Bergevinem. Zájem je oboustranný, ale rozhodnutí musí učinit Canadiens," uvedl Svoboda pro TVA Sports.

V rozhovoru pro agenturu AP bez dalších informací přiznal, že se o jeho klienta intenzivně zajímají tři kluby. Vedle Montrealu by měli být ve hře i New York Rangers.

Podobně se vyjadřoval i před dvěma lety, kdy se Jágr vracel po třech letech v Omsku do NHL. Následně ale slavný kladenský odchovanec zamířil do Philadelphie, před rokem zase podepsal smlouvu s Dallasem.

Olympijský vítěz z Nagana, dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru Jágr v uplynulé sezóně NHL působil v Dallasu a Bostonu, se kterým postoupil do finále play off. Na třetí titul v zámořské soutěži ale nedosáhl.

Vedení Bruins následně oznámilo, že o Jágrovy služby už nestojí. Poté své stanovisko upravilo, ale nakonec jej prakticky jistě neangažuje. Po odchodu Nathana Hortona získal Boston Jaromeho Iginlu.

Jágr, který by se v Montrealu potkal s Tomášem Plekancem, v NHL působil v Pittsburghu, Washingtonu, New York Rangers, Philadeplhii, Dallasu a Bostonu. V základní části odehrál 1391 zápasů s bilancí 681 gólů a 1007 asistencí. V historické tabulce produktivity mu s 1688 body patří osmé místo. V play off nasbíral 196 bodů ve 194 zápasech a je celkově pátý.

Reklama

Související témata: