Hlavní obsah

O Jardu mají velký zájem tři mužstva, tvrdí Jágrův agent Svoboda

Praha

Nějaký čas to ještě potrvá, ale není kam spěchat. To jsou slova hokejového agenta Petra Svobody ohledně svého klienta Jaromíra Jágra. Jednačtyřicetiletá legenda během prvních třech dní po otevření trhu s nechráněnými volnými hráči sice nové angažmá nenašla, Svoboda však hlásí, že o nabídky není nouze.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Jaromír Jágr na střídačce Bostonu.

Článek

„Jaromír chce zcela určitě dál hrát a nějaký zájem o něj je. Myslím, že jednání ještě určitou dobu potrvají, ale nikdy to není zcela jisté. I teď totiž existují tři mužstva, která mají velký zájem," řekl o víkendu agentuře AP Svoboda, konkrétnější ale být nechtěl.

V tu dobu se jako nejvážnější zájemce jevil Montreal, který se 68 marně pokoušel získat už před loňskou i letošní sezónou a za nějž hraje i Jágrův parťák z Kladna a reprezentace Tomáš Plekanec.

„Jaromír vždycky chtěl hrát za Montreal, rád by se podílel na úspěchu tohoto týmu. Zájem je oboustranný, ale rozhodnutí je nyní na Canadiens," sdělil rovněž o víkendu Svoboda TVA Sports a prozradil, že vedl jednání i přímo s generálním manažerem Habs Markem Bergevinem.

Spekuluje se o zájmu NY Rangers nebo Ottawy

Jenže jednání prozatím dohodu nepřinesla a je otázka, jestli vůbec přinesou. Montreal totiž podepsal dvouletý kontrakt na osm miliónů dolarů s útočníkem Dannym Brierem, jehož Philadelphia vyplatila ze zbývajících dvou sezón osmiletého kontraktu.

I s Brierem tak Canadiens aktuálně mají ve svém kádru hned dvanáct útočníků, a navíc se zdá, že první tři formace jsou již pro nadcházející ročník kompletní. Pakliže by se rozhodli ještě pro Jágra, museli by se některého ze svých forvardů pokusit vyměnit.

Což je nepravděpodobné. A tak se nejen v zámoří dál spekuluje, kam by hokejová legenda mohla zamířit. Již déle se šušká o zájmu Rangers, kde už Jágr působil v letech 2005 až 2008 před svým odchodem do Ruska, možný je i zájem Ottawy. Senátoři totiž přišli o svého dlouholetého kapitána a ikonu klubu Daniela Alfredssona, jenž zamířil do Detroitu.

Svoboda: Nemáme kam spěchat

Minulý týden se na chvíli vrátil do hry i Boston. Generální manažer Bruins Peter Chiarelli sice bezprostředně po finálové prohře s Chicagem oznámil, že Jágrovi novou smlouvu nenabídne, pak však připustil, že po ztrátě Nathana Hortona je možné i Jágrovo setrvání. To však nejspíš padlo, když Medvědi získali Louiho Erikssona z Dallasu a Jaromeho Iginlu, o kterého usilovali už v průběhu právě skončené sezóny. Když však Iginla zvolil Pittsburgh, jako záložní plán přišel právě Jágr.

V současném rozhodování české legendy bude hrát roli i to, zda má jeho budoucí tým šanci vyhrát Stanley Cup, který by chtěl Jágr vyhrát potřetí v kariéře. „Nemáme kam spěchat. Jaromír si vezme nějaký čas, než učiní správné rozhodnutí," tvrdí Svoboda.

V jaktém týmu bude Jaromír Jágr hrát v příští sezóně?
V Bostonu
3,1 %
V Montrealu
33,2 %
V NY Rangers
13,8 %
V Ottawě
6,5 %
V jiném týmu NHL
36,3 %
V týmu mimo NHL
7,1 %
Celkem hlasovalo 7549 čtenářů.

Reklama