Hlavní obsah

Naštvaný Hejduk chce po čtrnácti letech opustit Colorado

Je považován za patriota Colorada. Vždyť v dresu Avalanche odehrál dlouhých čtrnáct sezón. Přesto je hokejový útočník Milan Hejduk připraven změnit dres. Podle posledních zpráv totiž o něj vedení týmu nestojí a sedmatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana chce ještě nějaký rok v NHL hrát.

Foto: ČTK/AP/Franklin D. Ross

Milan Hejduk střílí branku do sítě Phoenixu.

Článek

"Milan chce hrát. Pokud se najde tým, který bude chtít využít jeho ofenzivní schopnosti, tak nebude váhat," uvedl Hejdukův zástupce Jiří Crha v rozhovoru pro deník Denver Post. Avalanche to ale nebudou. "Nevěří, že by mohl hrát v prvních dvou útocích a zajistit si pozici mezi šesti útočníky," tlumočil Crha názor vedení Colorada.

Ústecký rodák Hejduk je posledním pamětníkem úspěchů Colorada na přelomu století. Vítěz Stanleyova poháru z roku 2001, který o dva roky později získal Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce NHL, v minulosti tvrdil, že chce v Coloradu zakončit kariéru. Teď své plány změnil.

Je připraven jít s platem dolů

"Hokejový život je takový. Daniel Alfredsson opustil Ottawu po sedmnácti letech," podotkl Crha, podle nějž Hejduk chce nabídky posuzovat komplexně. Nechce hrát ve třetí a čtvrté formaci jako v poslední sezóně v Coloradu a mít hlavně defenzivní úkoly. "Milan se momentálně cítí dobře a je zdravotně fit," řekl Crha.

Bývalý hráč Pardubic, který v NHL působí od sezóny 1998/99, měl v předešlém ročníku garantovaný plat dva milióny dolarů. Nyní prý nebude mít vysoké finanční nároky. "Nebude trvat na nějakém minimálním platu. Mohla by to být smlouva s bonusy, aby byly obě strany spokojené. Uvidíme, jak to dopadne. Rozhodně nespěcháme," dodal Crha.

Reklama

Související témata: