Hlavní obsah

Hokejista s plnou nádrží a neúnavný pracant, vychvaluje Jágra web NHL

New York

Jako jednoho z nejzajímavějších hráčů na trhu s nechráněnými volnými hráči představil oficiální web zámořské soutěž NHL.com Jaromíra Jágra. Jednačtyřicetiletá hokejová legenda podle redaktorů patří do prvních dvou útoků některého z týmů NHL. Kdo nakonec po slavné 68 sáhne?

Foto: Jeff Haynes, Reuters

Jaromír Jágr si s Bostonem zahrál finále Stanley Cupu. Kde bude hrát v příští sezóně?

Článek

Stránka NHL.com zveřejnila pětadvacet nejzajímavějších volných hráčů a na první místo umístila kladenského rodáka. U všech hokejistů se objevila krátká charakteristika.

„Budoucí člen Síně slávy ukázal, že má stále plnou nádrž. Po přestupu z Dallasu Stars pomáhal Bostonu Bruins ve finále Stanley Cupu. Je to neúnavný pracant, jehož respektují spoluhráči, navíc je to spolehlivý útočník do prvních dvou řad, který může pomoct v přesilových hrách," stojí u Jágra, který v uplynulé sezóně zasáhl do 45 zápasů a získal 35 bodů za 16 branek a 19 asistencí.

V pondělí zveřejnil Jágrův agent Petr Svoboda, že po kladenském rodákovi se už několik týmů poptávalo. „Existují tři týmy, které mají o Jágra zájem," prohlásil s tím, že jedním z nich je kanadský Montreal. Ten však má ve svém kádru již 12 útočníků a Jágrův přestup do týmu Canadiens je tak nepravděpodobný.

Spekuluje se však i o dalších týmech, které by Jágra mohly přivítat s otevřenou náručí. Jedním z nich je New York Rangers, kde Jágr působil před odchodem do Kontinentální ligy. Dalším zmiňovaným celkem je Ottawa, odkud odešla dlouholetá opora Daniel Alfredsson a Jágr by mohl toto prázdné místo v týmu Senátorů zaplnit.

Nově se hovoří i o Carolině, která vyhrála Stanley Cup v sezóně 2005/06. V týmu Hurikánů by se Jágr sešel s dalším Kladeňákem Jiřím Tlustým. Generální manažer Bostonu Peter Chiarelli sice před časem připustil, že by mohl legendárnímu českému forvardovi nabídnout místo i pro nadcházející sezónu, ale poté, co Bruins angažovali Jaromeho Iginlu z Pittsburghu a z Dallasu v rámci rozsáhlé transakce Louie Erikssona, se již zdá být tato varianta nereálná. V zámoří se v souvislosti s Jágrovým novým působištěm spekuluje rovněž o zájmu New Jersey či Buffala.

Kde bude hrát Jaromír Jágr v příští sezóně?
V Bostonu
2,4 %
V Montrealu
10,1 %
V NY Rangers
29 %
V Ottawě
8,3 %
V Carolině
16,4 %
V jiném týmu NHL
26,3 %
Mimo NHL
7,5 %
Celkem hlasovalo 11973 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články