Hlavní obsah

Pardubice slibují: méně vášní, více hokeje

PRAHA

Vítěze pátého duelu série Pardubic s Třincem bude dělit už jediný krok od finále. Východočeši proto chtějí v cestě za třetím bodem uplatnit výhodu domácího prostředí, jejich soupeř se ale cítí psychicky silnější.

Článek

Oceláři znovu vyrukují s defenzívní taktikou, která jim v play off přináší úspěchy. "Větší tíha nyní leží na straně Pardubic. Do otevřené partie se s nimi v žádném případě ale nepustíme, to by byl velký hazard. Jednoznačně musíme hrát trpělivě zezadu, přitom ale důrazně i agresivně," naznačuje trenér Pavel Marek.

"Určitě jsme lepší. Na vlastním ledě s podporou diváků Třinec přetlačíme, a pak budeme blíž postupu," tvrdí odhodlaně pardubický útočník Jaroslav Kudrna.

"Mohli jsme si už v Třinci přiblížit finále, ale bylo to spiknutí naší neschopnosti, smůly i výkonu rozhodčích," rozděluje útočník David Pospíšil vinu za druhou porážku v sérii, ale hned přesvědčivě dodává: "Doma však dokážeme dávat branky, šancí máme vždy dost. Stačí získat vedení o dva góly a udoláme je."

Třinecký kapitán Richard Král však vede Oceláře směle za překvapením: "Spoléháme na výtečného Lakosila a je třeba vyvarovat se sebemenších chyb. Hlavní je obrana, vrhnout se do útočení, to by byla sebevražda."

Pardubice mají starosti s obranou

Emoce z předchozího zápasu, kdy rozlícení Pardubičtí nechali v závěru na ledě jen šest hráčů a ostatní odešli předčasně do šatny, mají být podle vyjádření obou stran zapomenuty. "Vše jsme si vyříkali, mužstvo se uklidnilo a půjde do zápasu s ohromným odhodláním," tvrdí pardubický trenér Miloš Říha.

"Snad bude mít hokej přednost a žádné vášně se do pátého duelu nepřenesou," doufá jeho třinecký protějšek. "Důležitá role připadne psychice, hráči musí dodržet taktické pokyny a vlastní napětí směřovat ke hře," doplňuje pardubický kouč.

Domácí mají však vzhledem ke zranění dvou opor starosti se složením zadních řad. "Celé mužstvo musí hrát ukázněně a pomoci obraně," upozorňuje Říha, jemuž se vrací do sestavy alespoň Duben, který byl těsně před čtvrtým zápasem potrestán zákazem startu za faul na Zadinu.

"Žabka sice není zcela fit, ale jinak nemáme důvod měnit úspěšnou sestavu, znovu půjdou do hry čtyři útoky a máme na to vyrovnat se Pardubicím bruslařsky i odolností v osobních soubojích," uzavírá trenér Marek.

JAK JSOU NA TOM...

PARDUBICEM. Sýkora má poraněné koleno, kotník bolí také dalšího obránce Zábranského.

TŘINECNejistá je účast Žabky s bolavou rukou, nastoupit by měly čtyři kompletní řady.

Reklama

Související témata: