Hlavní obsah

Chelios, Niedermayer a Shanahan byli vybráni do Síně slávy

Toronto

Bývalí skvělí obránci Chris Chelios, Scott Niedermayer a také útočník Brendan Shanahan byli vybráni do Síně slávy v Torontu. Oficiálně do ní bude slavná trojice, která v NHL dohromady sehrála téměř 5000 zápasů, uvedena 11. listopadu.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Chris Chelios ještě v dobách aktivní kariéry v dresu Detroitu.

Článek

Všichni tři získali nejméně třikrát Stanleyův pohár a rovněž vlastní medaile z olympijských her. Kanaďané Niedermayer se Shanahanem jsou členy Triple Gold Clubu, mají tedy Stanley Cup, olympijské zlato i titul mistra světa. Chelios s týmem USA vybojoval na OH "jen" stříbro.

Chelios odehrál v lize 26 sezón za Montreal, Chicago, Detroit a Atlantu, nejcennější pohár pozvedl třikrát (1986, 2002, 2008). Také má tři Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce NHL. Kariéru ukončil až v 48 letech po sezóně 2010.

Niedermayer bavil NHL 18 let, oblékal dresy New Jersey a Anaheimu a Stanley Cup vybojoval čtyřikrát (1995, 2000, 2003, 2007). Norrisovu trofej má jednu a stejně tak Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče play off.

Shanahan nastřílel během jednadvacetileté kariéry v zámoří 656 gólů a v historickém pořadí mu patří 13. místo. Stanley Cup vybojoval třikrát s Detroitem. Kariéru uzavřel v roce 2009 a krátce nato začal pracovat ve vedení NHL.

Reklama