Hlavní obsah

Jednička letošního draftu MacKinnon uzavřel kontrakt s Coloradem

Denver

Hokejový útočník Nathan MacKinnon uzavřel tříletou nováčkovskou smlouvu s Coloradem, které z něj na začátku července udělalo jedničku letošního draftu NHL. Nový trenér klubu z Denveru Patrick Roy již po tradiční volbě talentů prohlásil, že MacKinnon je připraven naskočit do zámořské ligy už od příští sezóny.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Nathan MacKinnon, jednička letošního draftu NHL, si obléká dres Colorada.

Článek

"Podpis tohoto prvního kontraktu v NHL pro mě znamená další krok k tomu, abych se stal profesionálním hokejistou. Už teď pracuju velmi tvrdě na tom, aby se mi podařilo být fyzicky i psychicky připravený na tréninkový kemp," ujistil rodák z kanadského Halifaxu MacKinnon.

MacKinnon má za sebou skvělou sezónu v juniorské QMJHL, kde dovedl Halifax Mooseheads v sestavě s českým útočníkem Martinem Frkem k vůbec prvnímu zisku Prezidentského poháru pro vítěze play off. Za celý ročník si připsal v 61 startech 108 bodů (43+65).

Následně tým dobyl poprvé i ceněný Memorial Cup pro nejlepší tým juniorských lig pod hlavičkou organizace Canadian Hockey League (CHL) a MacKinnon byl zvolen jeho nejužitečnějším hráčem, když si ve čtyřech zápasech připsal 13 bodů za sedm branek a šest nahrávek. Když Mooseheads ve finále porazili Portland 6:4, zaznamenal hattrick a dvě asistence.

Účastník posledního juniorského šampionátu v Ufě byl teprve třetím hráčem za posledních 26 let, který se stal jedničkou draftu v sedmnácti letech.

Reklama

Související témata: