Hlavní obsah

Manažer Caroliny přiznal, že jedná s hvězdným útočníkem. Jde o Jágra?

Ohledně budoucího angažmá Jaromíra Jágra by rozjasňuje. Generální manažer hokejistů Caroliny Jim Rutherford přiznal, že Hurricanes jsou v kontaktu s jedním z hvězdných útočníků, který je momentálně bez angažmá. Podle indicií by se mělo jednat právě o jedenačtyřicetiletého Jágra, který po sezóně skončil v Bostonu a momentálně v zámoří řeší svoji budoucnost.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Jágr sedí zcepenělý na mantinelu bostonské střídačky

Článek

"Jsme v kontaktu s jedním z nejlepších hráčů, který je momentálně bez smlouvy a má zájem u nás hrát. Navíc chce jen roční smlouvu," řekl Rutherford v rozhovoru pro lokální rozhlasovou stanici. Carolina si podle jeho slov ale před případným angažováním hráče, kterého nechtěl blíže komentovat, musí udělat prostor pod platovým stropem.

Vedle Jágra přicházejí v úvahu například Brenden Morrow, Teemu Selänne, Dustin Penner, Michajl Grabovskij nebo Mason Raymond. Selänne ale bude v kariéře pokračovat zřejmě jen v Anaheimu a ostatní hráči mají zájem o víceleté smlouvy. Vše tak směřuje k tomu, že vysněným hráčem Caroliny je právě legendární česká 68.

V zámoří spekulují, že Jágr by se mohl v týmu Hurikánů zařadit na pravou stranu druhé řady s Jordanem Staalem a Tuomem Ruutu, zatímco Jeff Skinner by se posunul do třetí formace. "Jágr by mohl hrát i ve třetím útoku, ale lepší by bylo zařadit ho mezi elitní šestici forvardů. S platem kolem tří miliónů dolarů za sezónu by byl jistě užitečným příspěvkem pro ofenzívu Canes,"  píšou za oceánem.

Kanadská televizní stanice TVA Sports v závěru minulého týdne s odkazem na rozhovor s Petrem Svobodou, který Jágra zastupuje, uvedla, že olympijský vítěz, dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru by rád hrál v Montrealu a s Canadiens je v kontaktu. Zároveň ale také TVA Sports uvedla, že Jágr je v kontaktu i s Carolinou.

Sejde se znovu s Tlustým?

"Několik posledních let jsme chyběli v play off, takže je pro nás těžké jednat s volnými hráči," poukázal Rutherford na to, že Carolina v uplynulých čtyřech sezónách chyběla v bojích o Stanleyův pohár.

Na druhou stranu se ale tým, který v roce 2006 vyhrál Stanleyův pohár, postupně posiluje a například před rokem získal ruského útočníka Alexandra Sjomina. Jágr by se v klubu mohl potkat s Jiřím Tlustým, se kterým hrál v uplynulé sezóně při výluce NHL za Kladno.

Mezi zájemci o angažování Jágra naopak není Buffalo, což potvrdil Svoboda. "S nikým z Buffala jsem nemluvil, ani mi nikdo netelefonoval. Není to pravda, jedná se jen o spekulaci," uvedl Svoboda pro Buffalo News. "V Bostonu si Jags užil spoustu zábavy, ale neskončilo to pro něj šťastně. Je to nepředvídatelné. Nevíte, jakou cestou se vydáte. On chce jen hrát hokej tam, kde ho to bude bavit," dodal Svoboda.

Kde bude hrát Jaromír Jágr v příští sezóně?
V Bostonu
2,4 %
V Montrealu
10,1 %
V NY Rangers
29 %
V Ottawě
8,3 %
V Carolině
16,4 %
V jiném týmu NHL
26,3 %
Mimo NHL
7,5 %
Celkem hlasovalo 11973 čtenářů.

Reklama