Hlavní obsah

VIDEO: Jágra chtějí minimálně tři týmy. Carolina? Chybějí poslední kousky do puzzle, tuší Tlustý

Praha
Aktualizováno

Že se jeho zaměstnavatel zajímá o služby Jaromíra Jágra? Útočník Caroliny Jiří Tlustý přiznává, že tuto informaci i on zaregistroval, a kdyby bylo na něm, s podepsáním jednačtyřicetiletého forvarda by vůbec neváhal. Přítomnost legendární „68“ by ambiciózní kádr Hurricanes ještě vylepšila. „Podobný hokejista je v každém týmu důležitý,“ říká Tlustý v rozhovoru pro Sport.cz. Živý zájem o Jágrovy služby však prý stále mají více než tři kluby, uvedl hráčův agent Petr Svoboda pro server CanesCountry.com.

Jiří Tlustý o možné posile Hurricanes Jaromíru Jágrovi.Video: Sport.cz

 
Článek

„Jsme v kontaktu s jedním z nejlepších hráčů, který je momentálně bez smlouvy, a má zájem u nás hrát. Navíc chce jen roční smlouvu," nechal se v tomto týdnu slyšet generální manažer Hurikánů Jim Rutherford a každého muselo napadnout, že oním hráčem by mohl být právě Jágr.

„Slyšel jsem to, takového hráče samozřejmě potřebujeme. Uvidíme, jak to všechno dopadne, zatím jsou to jen spekulace. Může se jednat o něj, ale volných hráčů je ještě dost. Člověk nikdy neví," uvědomuje si Tlustý.

Samozřejmě, kromě Jágra je k mání ještě celá řada výborných hokejistů, kteří se od minulého pátku stali nechráněnými volnými hráči, pro dvojnásobného vítěze Stanley Cupu by však hovořila ochota podepsat jednoroční kontrakt. Brenden Morrow, Dustin Penner nebo Michajl Grabovskij spíše touží po víceleté smlouvě, dvaačtyřicetiletý Teemu Selänne má sice zájem jen o roční prodloužení kariéry, tu by však nejradši dohrál v Anaheimu.

„Carolina čtyři roky chyběla v play off a chceme se tam taky dostat. Musíme posílit, potřebujeme hráče. Základ týmu je skvělý, stačí jen dodat poslední kousky do puzzle a máme velkou šanci," myslí si Tlustý, který po Jágrově boku nastupoval po dobu výluky v uplynulé sezóně za Kladno a jejich spolupráce mimořádně klapala.

Spojení Jágra s Hurikány by dávalo smysl

I proto by Jágrův příchod do Caroliny bral všemi deseti. „To je jasný. Všichni Kladeňáci drží při sobě. Jarda letos hrál finále Stanley Cupu, má svoje kvality. Hokejista je to neuvěřitelný a nepostradatelný," chválí svého krajana.

„Místo pro něj (v Carolině) určitě je, ale muselo by se udělat ještě větší, takže by někdo musel být vyměněný," připomíná Tlustý, že Jágrův plat v loňské sezóně činil 4,55 miliónů dolarů. V té nadcházející se dá očekávat, že o něco poklesne, přesto by spojení s Hurikány dávalo smysl.

Vždyť Carolina působí ve Východní konferenci, která není tak náročná na cestování. Hurricanes sice po vítězství Stanley Cupu v roce 2006 chyběli v posledních čtyřech letech ve vyřazovacích bojích, kádr však mají nadějný. V brance spolehlivý Cam Ward, v útoku bratři Staalové, Rus Sjomin, nebo právě Tlustý.

S Jágrem by ofenziva nabrala na ještě větší údernosti.

Jágra chtějí minimálně tři kluby

Jaromír Jágr je podle vyjádření svého agenta Petra Svobody nakloněný působení v Carolině. S jejím vedením je v kontaktu, živý zájem o jeho služby však prý stále mají více než tři kluby. A jak uvedl Svoboda pro server CanesCountry.com, Jágr chce své definitivní rozhodnutí velmi pečlivě uvážit.

"Když to zkrátím, tak tu máme více než tři kluby, které mají zájem. Jaromír si chce být jistý rozhodnutím, jež udělá, protože byl ve Philadelphii, byl také v Dallasu a pak ještě v Bostonu," připomněl Svoboda Jágrova působiště v zámoří za poslední dva roky. "Chce mít jistotu, že to rozhodnutí bude správné," doplnil střelec vítězného gólu z olympiády v Naganu, kde byl Jágrovým spoluhráčem.

Svoboda rovněž připustil, že jedním z lákadel v Carolině, která by byla považována za poněkud překvapivou volbu, je pro Jágra působení bývalého spoluhráče Rona Francise ve vedení klubu.

"Mohu říct jen tolik, že Carolina byla na jeho seznamu. Kvůli jakému důvodu, to ví on lépe než já. Už mu není dvacet. Ví tedy, kam by chtěl jít a také proč. Pro Carolinu je tu hodně důvodů. Je tam Ron Francis a když se dívá na soupisku a všechno okolo, cítí, že jde o velmi dobrý tým," přiblížil Svoboda pohnutky nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL.

Svoboda rovněž rázně vyvrátil spekulace týkající se námluv s Buffalem a připomněl, že Jágr by chtěl hrát především tam, kde ho bude hokej po všech stránkách bavit. Zkušený hokejista prý nemá žádný pevně stanovený časový rozvrh a není proto vůbec jisté, kdy se Jágr nějakému klubu upíše. "Může to být brzy, ale zrovna tak to může ode dneška být třeba až za měsíc. Teď už k tomu budu ale říkat jen velmi málo a uvidíme, kam nakonec zamíří," prohlásil Svoboda.

Kde bude hrát Jaromír Jágr v příští sezóně?
V Bostonu
2,4 %
V Montrealu
10,1 %
V NY Rangers
29 %
V Ottawě
8,3 %
V Carolině
16,4 %
V jiném týmu NHL
26,3 %
Mimo NHL
7,5 %
Celkem hlasovalo 11973 čtenářů.

Reklama